02-01-08

Gedaan met feesten.

Zoals bij iedereen waarschijnlijk lag de klemtoon de laatste dagen eerder op het eten en drinken en het feesten dan op het lopen. Alhoewel, eigenlijk heb ik nog goed mijn best gedaan want alleen de korte 5km training van gisteren 1 januari heb ik laten vallen. Daar was een dubbele reden voor namelijk dat we vanaf 13u met 25 gasten zaten en ik echt moe was van de trainingen van zondag en maandag. Zondag was er die zware 4x2km en maandag 12km aan 5.30.  Dat ging wel goed, maar de zondagtraining had wel veel kracht gevergd en de bil speelde nog op tijdens de 12km duurloop. Wonder boven wonder beterde dat tijdens het lopen, heel bizar. Maar volledig genezen is het absoluut niet vermits ik het ook daarjuist nog voelde tijdens de training (10km loslopen). Maar bon, het zal wel eens volledig weggaan zeker?

Maar gisteren dus kwamen we eindelijk nog eens bij elkaar met mijn ouders en mijn 4 broers en hun partner en kinderen. Eindelijk omdat wij elkaar echt heel weinig zien tijdens het jaar. Niet dat wij ooit ruzie hebben gemaakt, maar als je grote kinderen hebt trekt iedereen zich blijkbaar terug met zijn familie. Eigenlijk heel spijtig maar een normale evolutie misschien? In ieder geval, mijn ouders waren heel blij dat Ria en ik de schouders eronder hadden gezet om iedereen bij elkaar te krijgen. Zij zijn echt niet meer in staat om zelf een feest te organiseren bij hen thuis. Zelfs alle neven en nichten waren erbij of kwamen toch in de loop van de namiddag even dag zeggen en een glaasje drinken. Moeke had de soep, lekkere witloofsoep met garnaaltjes, en het dessert, heerlijke tiramisu, al op voorhand gemaakt. Opdat we dan toch gezellig bij elkaar wilden zitten, kozen we voor een vis-vlees gourmet. Allemaal heel lekker. 's Avonds nog lekkere broodjes gegeten en de afsluiter was natuurlijk heerlijke champagne meegebracht door 1 van mijn broers die zelf een wijnwinkel heeft. De kwaliteit van de wijnen en de champagne is dan ook altijd dik inorde tijdens onze feestjes! :)

Ria en ik hebben mijn ouders een computer cadeau gedaan. Voor hen is het eigenlijk een eerste kennismaking met de pc en ze gaan dan ook een seniorencursus pc en internet volgen. Ze worden hoe langer hoe ouder (77 en 80) en alsmaar minder mobiel. Ze zien er echt naar uit om te leren emailen en te surfen op het internet, vandaar dit cadeau. Uiteraard rekenen ze erop dat we nu ook regelmatig foto's doorsturen van vakanties, van de kinderen en ooit en hopelijk ooit van de kinderen van onze kinderen, want die zijn er nog niet.

Vanmorgen was het feest dan iets minder, terug werken! :( Ik moet zeggen dat het een zo goed als verloren dag was. Niewjaarswensen overal en uiteraard blijft iedereen wel een babbeltje doen. De efficientie was ver zoek! Morgen dan maar de echte start van 2008 op mijn werk. En dan maar uitkijken naar de eerste vakantie dagen die er pas zullen zijn einde maart voor de skivakantie.

Op het gebied van de looptraining ziet vooral de zaterdagtraining er angstaanjagend zwaar uit! 12Km bloklopen, met blokken van telkens 4km aan 5min, 4.30 en 4min als afsluiter.  Je zou voor minder schrik krijgen! Hopen maar op geen verdere kwesturen en dan zien we zien wel waar we uitkomen. Trouwens, eerst zien dat we de 15km van morgen goed verteren.

Mijn eten is ondertussen wel verteerd! Tijd om te gaan slapen dus. ;)

Gert

23:03 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

senioren Leuk als je ouders ook met de pc kunnen werken, zo kunnen ze jou blogje ook volgen. Heerlijke maaltijd hebben jullie gehad... mmmmm!!!

Gepost door: Edith | 03-01-08

Gedaan met feesten ?? En het loopfeest gaat nu pas beginnen ;-)
't Was precies wel een menu om de vingers van af te likken.
Ik heb hetzelfde gevoel bij die zaterdagtraining, maar 't zal wel meevallen. No worries mate !

Gepost door: philippe | 03-01-08

De commentaren zijn gesloten.