31-12-07

Serieuze test

Na de heerlijke sauna ll vrijdag stond er zaterdag die verschrikkelijke 4x2km aan 3.55 op het schema. Mario had wel gezegd dat ik er een wisselloop mocht van maken, maar eigenlijk wou ik ook gewoon eens testen waar ik stond. Spijtig genoeg zat mijn hoofd vol snot en was de keel potdicht sinds donderdag. De sauna had al veel geholpen, maar zaterdag kon ik echt nog niet lopen. Daarenboven moest ik nog cadootjes gaan zoeken voor mijn kinderen en voor die van onze beste vrienden voor het feestje van vandaag. Dat is een traditie die we al jaren in stand houden en waar de gasten, ondanks hun leeftijd van 15 t/m 23, nog echt naar uitkijken. Geen training zaterdag dus en alles schuift 1 dag achteruit. Vanmorgen dan eerst goed ontbeten en omstreeks 11.30 was ik weg voor de looptraining. Hier de cijfertjes. training 30-12

Ik moet eerlijk zeggen dat ik enerzijds superblij ben met deze training, want tijden van 3.52; 3.58 en 4.05 en dat telkens voor 2km was echt niet wat ik had verhoopt om nu aan te kunnen. Anderzijds ook teleurgesteld omdat tijdens de laatste 2km ik het tempo moest laten zakken omdat wederom de bil begon pijn te doen. Ik zit hier dan nu ook te typen met het ijs tegen de bil. Dus nu maar hopen dat ik morgen voldoende gerecupereerd ben om de rest van de trainingen af te werken. Ik hoop het wel want ik voel me fysiek super goed, maar ik word hierdoor steeds geremd, en dat is enorm frustrerend.

Daarjuist op het feestje met de vrienden onze zomervakantieplannen wat vorm gegeven. Maar we zijn er nog niet uit. Ofwel wordt het dezelfde bestemming als dit jaar namelijk Lloret de Mar in een super tof hotel, weg van het drukke centrum. Leuke uitstapjes naar Barcelona en een super fitness en spinning centrum aan het hotel waar we gratis van kunnen gebruik maken. Ook de atletiekpiste is maar 300m van het hotel. Daar heb ik vorig jaar vele kilometers vroeg in de morgen afgelegd. Ofwel, en daar ben ik eigenlijk voorstander van, ergens een hotel in Karinthie, het zonnige Oostenrijk. Maar er moet ook een zwembad zijn en animatie. Mijn jongste zoon wil daar graag met mij gaan mountainbiken! Dat zie ik natuurlijk erg goed zitten, alleen, dan moet ik nog wel een mountainbike kopen omdat ik die moet laten aanpassen voor mij. Ik wil wel, maar het vrouwke moet nog overtuigd worden. Hmmm, hoe leg ik dat het beste aan boord? Iemand tips?

Aan iedereen die morgen, eigenlijk straks want het is al 1u 's nachts, gaat vieren: feesten als de beesten maar pas op met de alcohol als je nog moet rijden!

Gert

01:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-12-07

Weinig te melden.

De training van vandaag is dan toch iets anders gelopen als ik gisteren had gedacht. Omdat ik morgen niet kan trainen, ging ik weg voor een combinatie van de training van vandaag en morgen, namelijk, 12km aan 5.15min. Het liep echter vrij vlotjes en ik heb dan maar gelopen om een lekkere negatieve split te lopen. Met goed resultaat. Ziehier de cijfertjes.

training 26-12

 

Het totaal is weggeknipt omdat ik nog bijna 1km gestapt heb na de training en ik blijkbaar de Garmin niet had afgeduwd. Het resultaat was dan ook serieus vertekend. Vanaf zaterdag ga ik terug min of meer mijn schema volgen met dien verstande dat ik voor sommige trainingen de snelheid lager ga moeten leggen. Te beginnen met nu zaterdag. 4 x 2km aan 3.55 zit er nu echt niet in. Ik zal wel zien waar ik uitkom, maar forceren is nog steeds uit den boze.

 

Oh ja, na 2.5 maand wachten kreeg ik ll maandag eindelijk de tepelpleisters toegestuurd van de Runnersworld. Die gaan in de zomer zeker heel goed van pas komen.

groetjes

Gert

18:50 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-12-07

Prettige Kerstdagen iedereen!

Vemits er geen enkele feest is gepland rond Kerst, waren het eigenlijk vrij gewone dagen ten huize Schroons. Gisteren maandag was net zoals bij Petra de spinning klas gesloten, net als op 31/12 trouwens. Ik dacht ervan te profiteren om dan maar eens een lekkere sauna te gaan doen. Jammer genoeg was die ook gesloten. Dan heb ik maar een extra rustdag genomen. Na de toch vrij pittige trainingen van het weekend geen overbodige luxe. De spiertjes voelden zondag de laatste 2 à 3 km sowieso niet echt goed aan. Maar kom, het betert stilletjesaan.

Vandaag Kerst dan. De dochter eerst gaan ophalen in Leuven omdat onze lieve vrienden van de NMBS het nodig vinden om te staken. Ah ja, ze hadden hun nieuwe schema te laat gekregen, grrrrr! De reizigers dan maar gijzelen met de feestdagen, leuk! Schreeuwen De oudste kwam ook eerst even langs met zijn vriendin want om 14u werd hij bij zijn schoonouders verwacht. De cadootjes werden uiteraard met graagte in ontvangst genomen. Btw, ik heb van mijn zoon 2 grote flessen Maredsous bier gekregen en 1 glas! De bruine zal Ria wel soldaat maken, maar de tripple is van mij hoor! ;) 's Avonds had Raf gevraagd om nog eens kroketjes te bakken. Dat hebben we dan uiteraard ook gedaan. ;) En zojuist hebben we dan met z'n 4-en een spelletje kingen gespeeld. De dochter, Katrien, won met 1 slag meer dan ik. Toen wou Katrien terug naar Leuven want ze zit natuurlijk in den blok en donderdag en vrijdag kan ze al niet veel studeren omdat ze dan de receptioniste vervangt op mijn werk. Centjes verdienen ;).

Tussenin hebben we ook nog even gelopen. Ik heb nu al wel wat kwaliteitstrainingen gemist en wou eens kijken hoe het zat met de snelheid. Daarom ben ik voor het "bloklopen" gegaan. Een training waarbij na het inlopen 3 x 3km moet worden gelopen met stijgende snelheid zonder rust tussenin. 3km aan 5min, 3km aan 4.30min en 3km aan 4min. Dat ik die laatste 3km niet zou aankunnen wist al op voorhand. Ik wou alleen de eerst 6km afwerken en dan kijken hoe het ging. Ondanks het feit dat ik het eigenlijk niet zo zag zitten bij aanvang, is het toch behoorlijk gegaan. Raf heeft de eerste 3km meegelopen om te trainen voor zijn coopertest op school. Zoals verwacht gingen na de 2km inlopen de eerste 6km bloklopen eigenlijk zeer goed, alhoewel ik de laatste km aan 4.30 echt aan mijn grens zat. Niet zo verwonderlijk als je ziet welke trainingen ik heb gemist de laatste maand en ook dat ik afgelopen week serieus heb opgebouwd in het aantal kilometers. Nochtans, mijn hartslag zat nog lang niet aan het overslagpunt, maar ik kon gewoon niet harder zonder echt hard te forceren. Dan heb ik maar even de hartslag laten zakken tot 100 en heb er daarna nog 1km aan 4minuten achteraan gesmeten. Daarna heb ik uitgelopen. Ik ben eigenlijk heel blij dat ik deze training zonder kleerscheuren heb afgewerkt. Nu maar hopen dat ik morgen geen nawerking heb met de spiertjes. Morgen ga ik dan ook alleen maar een toertje uitlopen van zeker niet meer dan 10km. Donderdag neem ik dan weer een dagje rust en ga ik direct na het werk met 4 kameraden naar Ajax-Twente kijken op uitnodiging. Vrijdag ga ik dan samen met Ria die saunabeurt inhalen die we eigenlijk gisteren wilden doen. En dan staat er weer een lekker lang weekend voor de boeg en 2 leuke feesten, jippieeee. 1-Tje op zondag bij onze beste vrienden en 1-tje op 1 januari met mijn ouders en alle familie. Ik zie er al naar uit.

Aan alle bloggers en toevallige bezoekers alvast nog reuze leuke feestdagen gewenst!

Gert

De cijfertjes.

Training 25-12

22:27 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-12-07

Van alles en nog wat.

Ik voel me nu zo een oen hé! Eigenlijk ben ik normaliter zeer handig met copy/paste toestanden en met het werken met software in het algemeen. Maar ondaks alle goede raad van roadrunnerke, Ruth en Julie krijg ik het niet gefikst. Ondertussen heb ik al paint gedownload en ook daarmee lukt het niet. Het probleem is dat als ik alt PrtSc doe en daarna paste, ik telkens alles paste uiteraard, inclusief grafiek en andere toestanden uit de Garmin trainingscenter. Nadien krijg ik "de overschot" in het nieuwe doc er niet afgesneden. Niet in word pad en niet in paint noch excel. Daarop heb ik eens geprobeerd om het nieuwe doc direct op de blog te pasten, maar daar laat hij geen paste toe. En uiteindelijk zie ik dat bijna iedereen hier zijn cijfertjes eenvoudigweg op zijn blogje zet! Wat doe ik verdorie toch fout? Dus graag nog eens wat hulp gevraagd. Als het kan beginnende van in het trainingscenter tot op de blog elke transactie neerschrijven. Mag best via email hoor op gert200361@yahoo.com Alvast super veel bedankt en mijn excuses voor zoveel domheid! :(

 Hoe gaat het eigenlijk ondertussen met het lopen en sporten?

Deze week ben ik maandag gaan spinnen. Dinsdag heb ik dan een rustig rondje van 11km gelopen. Woensdag rustdag. Donderdag heb ik me aan een wisselloop gewaagd van wederom 11km. Telkens 2Km aan 5.30 en dan 1km sneller. De eerste aan 5min, de tweede aan 4.52 en de derde aan 4.45. Vrijdag wederom rustdag. Gisteren zaterdag dan de eerste keer met de Garmin getraind. En wat ik een beetje vermoedde blijkt denk ik ook wat waarheid in te zitten. De Polar geeft iets te weinig kilometers aan en dus ook een te laag tempo. 100% Zeker weet ik het niet want omdat het te glad was op het kleine weggetje dat ik normaal altijd loop, moest ik een andere tour nemen en was ik mijn herkenningspunten kwijt die in mijn hoofd zitten wanneer ik een kilometer heb gelopen. Het is dus eerder een gevoel omdat ik zeer ontspannen liep en egenlijk zonder problemen 5min/km liep. Niet dat dit anders zo moeilijk gaat, maar ik moet er toch iets meer moeite voor doen. Maar als ik seffes mijn duurloopje doe zal ik al een beter inzicht krijgen en kunnen zien of mijn vermoeden correct is. In ieder geval, het was een al iets pittiger training dan de laatste paar. Spijtig genoeg nog steeds niet pijnloos, en dat blijft me zorgen baren. Moest ik nu verdorie het resultaat van de Garmin hier kunnen pasten moest ik ze niet uitleggen. Ik heb 12km gelopen en mijn bedoeling was om elke km ietsje sneller te lopen dan de vorige. Dat is me op 1km na dan ook gelukt, maar toen moest ik de straat oversteken en even inhouden voor auto's. De eerste kilometer was nog wat opwarming en eigenlijk buiten categorie, nl 5.43. Maar vanaf km 2 t/m km 6 ging het van 5.10 tot 5.01. De hartslagen van 139 tot 147. Vanaf km 7 ben ik onder de 5min gedoken gaande van 4.50 naar 4.18 en hartslagen van 151 naar 166. m.a.w. kwa negatieve split kan deze training wel tellen! :) Maar nogmaals, die verdomde pijn is nog niet volledig weg.

Straks ga ik 20km aan 5.45 lopen. Dat is 1 van de trainingen die ik ondertussen heb overgeslagen. Ook volgende week experimenteer ik maar verder en las wat trainingen in die in mijn schema stonden de laatste paar weken, uitgenomen de korte versnellingen dan. Als de pijn helemaal is weggebt probeer ik later ergens terug bij het schema in te pikken waarbij ik waarschijnlijk het tempo ietsje lager ga leggen.

Voor de rest is het vrij rustig ten huize Schroons. De jongste had een mooi rapport bij ll vrijdag. Die is trouwens gisteren Gent gaan onveilig maken in Flanders Expo dacht ik (Radio Soulwax). De dochter begint aan de blok, maar heeft slechts 2 examens af te legen in januari. De oudste leeft van de liefde met zijn vriendin en die horen of zien we niet veel ;) Ria zit in haar boeken om wat bij te studeren voor haar nieuwe job. En ik? Ik computer wat (allé, ik knoei wat), beetje sportmagazines lezen, beetje muziek luisteren, beetje koken, me amuseren dus! Nu zeker omdat ik pas donderdag terug moet gaan werken. En KV mechelen eindelijk gsteren hun eerste (licht gevleidde) eerst uit-3-punter gepakt bij STVV! Super om zo de winterstop in te gaan.

Ah ja, nog 1 iets. Ik heb op 12/10 op de webshop van Runnersworld van die tepel pleisters besteld om bloedende tepels tegen te gaan. Bij navraag bleek dat een heel goed product te zijn. De rekening heb ik betaald op 15/10. Ik heb nu, 23/12 nog steeds niets ontvangen!! Na 3 klachten emails, waarop alleen de eerste keer werd gereageerd met de melding "dat men het ging nakijken" heb ik niets meer van Runnersworld gehoord. Heeft iemand dezelfde ervaring met Runnersworld? Iemand advies wat ik kan doen? Ik vind het een schandalige service! Niet leveren en gewoon niet meer reageren op klachten, zeer fraai is dat!!

Gert

PS: en toen viel plots mijne euro! Ziehier de cijfertjes van de zaterdag training. En de cijfertjes van vandaag kunnen hier ook nog wel bij zeker.

Training 22-12

 

training 23-12

 

Prettige feestdagen voor iedereen!

Gert

 

 

11:46 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

17-12-07

En de boer, hij ploegde voort.

Vrijdag was de dochter dus thuis. Nu ja, ze zat er, dat was het zowat. Ze had amper 2 uur geslapen omdat ze de nacht voordien was gaan feesten voor haar verjaardag. Vermits ze dus eigenlijk meer dood dan levend was, ging ze vroeg slapen. Voor mijn vrouw en mezelf kwam dit wel goed uit omdat we nu naar de sauna konden gaan. Zoals gewoonlijk deed dit zeer erg deugd.

Zaterdagmorgen was het relatief vroeg opstaan voor de voetbalwedstrjd van Raf. Prima gespeeld en gewonnen op verplaatsing bij de nummer 3 in de stand. Raf staat ondertussen eerst met zijn ploegje. Nu is het winterstop. 's Avonds was de uitslag van KV Mechelen weeral veel minder. Zwaar onverdiend verloren. Maar ja, daar koop je nets mee.

Zondag dan was er geen reden om vroeg op te staan. Maar die verdomde biologische klok hé! Om 7u lag ik al te wroeten en ben dan maar opgestaan om 8u. Ik heb er dan maar een lekker lui (TV en computer) dagje van gemaakt. Slechts 2 "verplichtingen". De oudste had gevraagd of ik hem en een paar van zijn speelcluppers kon komen afhalen aan het zwembad in Londerzeel. En de dochter haar verjaardagsmenu was op zondag gepland. Gemarineerde kipfilet met rijst, ananas en currysaus, lekker gemakkelijk.

En werd er ook nog gelopen zouden sommigen zich kunnen afvragen? Wel ja, min of meer dan toch. Zaterdag namiddag vertrok ik voor een tochtje van 14km langs de dijle, zonder hartslagmeter en zonder enig doel, behalve dan lekker lopen. Dommerik die ik ben was ik iets te laat vertrokken (16u) zodat ik de tweede helft in het schemerdonker moest lopen. Maar eerlijk is eerlijk, het liep eigenlijk prima. Ik merkte dat ik ongemerkt er eigenlijk een lekker tempo op nahield wat denk ik ergens tussen de 5.15 en 5.45 zal hebben gelegen. Amper last van de bil, tot zowat 2km voor het einde ze toch weer pijnlijk begon aan te voelen. Die laatste 2km heb ik dan direct het tempo zwaar laten zakken. Maar moreel was het wel slikken toen het terugkwam. Maar bon, de kiné zei dat het kon. Dus, zondag om 11u had ik weer mijn lopersplunje aangetrokken. Schitterend blauwe lucht en lekker koud, een super loopweertje dus. Doelstelling van de dag: een hele trage duurloop en lopen op hartslag. Ik had op Ruthje haar blog gelezen dat ze al eens langs de vaart liep, dus ik dacht, je weet maar nooit dat ik daar bekende mensen tegenkom. Uiteraard niemand bekend tegengekomen. ;) Via de Muizenhoekstraat arriveerde ik langs de vaart. Eerst tot aan de brug gelopen aan de baan naar Hofstade plage en dan zo langs de overkant naar Mechelen tot aan Coloma brug en terug langs het station en langs de dijle en wederom de Muizenhoestraat arriveerde ik thuis na zowat 16.5km. Het tempo was gemiddeld bijna  10km/u en de hartslagen kon ik heel mooi rond de 125 gemiddeld houden, perfect dus. De pijn aan de bil was niet onhoudbaar, maar ook niet helemaal weg. M.a.w. het is nog niet helemaal genezen. Dus doe ik maar verder zoals ik bezig ben zeker? Trage duurlopen en als het beter loopt, zonder pijn dus, zal ik de snelheid langzaamaan verhogen. We zien wel wat het deze week wordt.

Gert

13:01 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |