25-12-07

Prettige Kerstdagen iedereen!

Vemits er geen enkele feest is gepland rond Kerst, waren het eigenlijk vrij gewone dagen ten huize Schroons. Gisteren maandag was net zoals bij Petra de spinning klas gesloten, net als op 31/12 trouwens. Ik dacht ervan te profiteren om dan maar eens een lekkere sauna te gaan doen. Jammer genoeg was die ook gesloten. Dan heb ik maar een extra rustdag genomen. Na de toch vrij pittige trainingen van het weekend geen overbodige luxe. De spiertjes voelden zondag de laatste 2 à 3 km sowieso niet echt goed aan. Maar kom, het betert stilletjesaan.

Vandaag Kerst dan. De dochter eerst gaan ophalen in Leuven omdat onze lieve vrienden van de NMBS het nodig vinden om te staken. Ah ja, ze hadden hun nieuwe schema te laat gekregen, grrrrr! De reizigers dan maar gijzelen met de feestdagen, leuk! Schreeuwen De oudste kwam ook eerst even langs met zijn vriendin want om 14u werd hij bij zijn schoonouders verwacht. De cadootjes werden uiteraard met graagte in ontvangst genomen. Btw, ik heb van mijn zoon 2 grote flessen Maredsous bier gekregen en 1 glas! De bruine zal Ria wel soldaat maken, maar de tripple is van mij hoor! ;) 's Avonds had Raf gevraagd om nog eens kroketjes te bakken. Dat hebben we dan uiteraard ook gedaan. ;) En zojuist hebben we dan met z'n 4-en een spelletje kingen gespeeld. De dochter, Katrien, won met 1 slag meer dan ik. Toen wou Katrien terug naar Leuven want ze zit natuurlijk in den blok en donderdag en vrijdag kan ze al niet veel studeren omdat ze dan de receptioniste vervangt op mijn werk. Centjes verdienen ;).

Tussenin hebben we ook nog even gelopen. Ik heb nu al wel wat kwaliteitstrainingen gemist en wou eens kijken hoe het zat met de snelheid. Daarom ben ik voor het "bloklopen" gegaan. Een training waarbij na het inlopen 3 x 3km moet worden gelopen met stijgende snelheid zonder rust tussenin. 3km aan 5min, 3km aan 4.30min en 3km aan 4min. Dat ik die laatste 3km niet zou aankunnen wist al op voorhand. Ik wou alleen de eerst 6km afwerken en dan kijken hoe het ging. Ondanks het feit dat ik het eigenlijk niet zo zag zitten bij aanvang, is het toch behoorlijk gegaan. Raf heeft de eerste 3km meegelopen om te trainen voor zijn coopertest op school. Zoals verwacht gingen na de 2km inlopen de eerste 6km bloklopen eigenlijk zeer goed, alhoewel ik de laatste km aan 4.30 echt aan mijn grens zat. Niet zo verwonderlijk als je ziet welke trainingen ik heb gemist de laatste maand en ook dat ik afgelopen week serieus heb opgebouwd in het aantal kilometers. Nochtans, mijn hartslag zat nog lang niet aan het overslagpunt, maar ik kon gewoon niet harder zonder echt hard te forceren. Dan heb ik maar even de hartslag laten zakken tot 100 en heb er daarna nog 1km aan 4minuten achteraan gesmeten. Daarna heb ik uitgelopen. Ik ben eigenlijk heel blij dat ik deze training zonder kleerscheuren heb afgewerkt. Nu maar hopen dat ik morgen geen nawerking heb met de spiertjes. Morgen ga ik dan ook alleen maar een toertje uitlopen van zeker niet meer dan 10km. Donderdag neem ik dan weer een dagje rust en ga ik direct na het werk met 4 kameraden naar Ajax-Twente kijken op uitnodiging. Vrijdag ga ik dan samen met Ria die saunabeurt inhalen die we eigenlijk gisteren wilden doen. En dan staat er weer een lekker lang weekend voor de boeg en 2 leuke feesten, jippieeee. 1-Tje op zondag bij onze beste vrienden en 1-tje op 1 januari met mijn ouders en alle familie. Ik zie er al naar uit.

Aan alle bloggers en toevallige bezoekers alvast nog reuze leuke feestdagen gewenst!

Gert

De cijfertjes.

Training 25-12

22:27 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

idem idem dito Gert, fijne feestdagen gewenst! Ook wel leuk, zo rustige feestdagen thuis, is eens iets anders dan het rijden van hot naar haar voor verschillende feestjes. Knappe training, dat komt weer helemaal goed!

Gepost door: Julie | 25-12-07

leuk ikvind dat leuk rustig thuis genieten in "Kerst mood"zalige kerst en fijne feestdagen ,blijf genieten

Gepost door: katrien | 25-12-07

Jinglebells... Het is alweer tweede kerstdag, niettemin willen wij jullie een hele gezellige dag toewensen.
Ik zie dat het gelukt is met de plaatjes....super!

Fijne dagen verder, genieten van het voetbal, sauna en feestjes!! Gezellig.

Gepost door: Petra | 26-12-07

De commentaren zijn gesloten.