17-12-07

En de boer, hij ploegde voort.

Vrijdag was de dochter dus thuis. Nu ja, ze zat er, dat was het zowat. Ze had amper 2 uur geslapen omdat ze de nacht voordien was gaan feesten voor haar verjaardag. Vermits ze dus eigenlijk meer dood dan levend was, ging ze vroeg slapen. Voor mijn vrouw en mezelf kwam dit wel goed uit omdat we nu naar de sauna konden gaan. Zoals gewoonlijk deed dit zeer erg deugd.

Zaterdagmorgen was het relatief vroeg opstaan voor de voetbalwedstrjd van Raf. Prima gespeeld en gewonnen op verplaatsing bij de nummer 3 in de stand. Raf staat ondertussen eerst met zijn ploegje. Nu is het winterstop. 's Avonds was de uitslag van KV Mechelen weeral veel minder. Zwaar onverdiend verloren. Maar ja, daar koop je nets mee.

Zondag dan was er geen reden om vroeg op te staan. Maar die verdomde biologische klok hé! Om 7u lag ik al te wroeten en ben dan maar opgestaan om 8u. Ik heb er dan maar een lekker lui (TV en computer) dagje van gemaakt. Slechts 2 "verplichtingen". De oudste had gevraagd of ik hem en een paar van zijn speelcluppers kon komen afhalen aan het zwembad in Londerzeel. En de dochter haar verjaardagsmenu was op zondag gepland. Gemarineerde kipfilet met rijst, ananas en currysaus, lekker gemakkelijk.

En werd er ook nog gelopen zouden sommigen zich kunnen afvragen? Wel ja, min of meer dan toch. Zaterdag namiddag vertrok ik voor een tochtje van 14km langs de dijle, zonder hartslagmeter en zonder enig doel, behalve dan lekker lopen. Dommerik die ik ben was ik iets te laat vertrokken (16u) zodat ik de tweede helft in het schemerdonker moest lopen. Maar eerlijk is eerlijk, het liep eigenlijk prima. Ik merkte dat ik ongemerkt er eigenlijk een lekker tempo op nahield wat denk ik ergens tussen de 5.15 en 5.45 zal hebben gelegen. Amper last van de bil, tot zowat 2km voor het einde ze toch weer pijnlijk begon aan te voelen. Die laatste 2km heb ik dan direct het tempo zwaar laten zakken. Maar moreel was het wel slikken toen het terugkwam. Maar bon, de kiné zei dat het kon. Dus, zondag om 11u had ik weer mijn lopersplunje aangetrokken. Schitterend blauwe lucht en lekker koud, een super loopweertje dus. Doelstelling van de dag: een hele trage duurloop en lopen op hartslag. Ik had op Ruthje haar blog gelezen dat ze al eens langs de vaart liep, dus ik dacht, je weet maar nooit dat ik daar bekende mensen tegenkom. Uiteraard niemand bekend tegengekomen. ;) Via de Muizenhoekstraat arriveerde ik langs de vaart. Eerst tot aan de brug gelopen aan de baan naar Hofstade plage en dan zo langs de overkant naar Mechelen tot aan Coloma brug en terug langs het station en langs de dijle en wederom de Muizenhoestraat arriveerde ik thuis na zowat 16.5km. Het tempo was gemiddeld bijna  10km/u en de hartslagen kon ik heel mooi rond de 125 gemiddeld houden, perfect dus. De pijn aan de bil was niet onhoudbaar, maar ook niet helemaal weg. M.a.w. het is nog niet helemaal genezen. Dus doe ik maar verder zoals ik bezig ben zeker? Trage duurlopen en als het beter loopt, zonder pijn dus, zal ik de snelheid langzaamaan verhogen. We zien wel wat het deze week wordt.

Gert

13:01 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Misschien best dat je geen BB's (bekende bloggers)tegen gekomen bent ,of je was nu nog niet thuis en zeker Ruthje als die begint de kwebbelen ;-))))

Gepost door: katrien | 17-12-07

Jammer dat ze verloren hadden!.
En inderdaad al vroeg donker, het is oppassen geblazen!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 17-12-07

luie zondag Kan deugd doen he, zo'n luie zondag waarop eigenlijk niets moet en alles mag, da's echt eens genieten soms. Allez, dan heeft de dochter goed gevierd :-) Je verjaart ook maar één keer per jaar he!

Gepost door: Julie | 17-12-07

Luie zondag ? Een luie zondag en toch efkes 16,5km gelopen, 't is maar wat je verstaat onder "lui";-)
Hoe ziet er superactieve zondag er dan uit ?

Gepost door: philippe | 18-12-07

Mooi trainings weekend. Weer goed vertrokken precies.

Gepost door: yves | 18-12-07

Alsnog.... gefeliciteerd met julie dochter!
Soms is het zo moeilijk om trager te lopen....maar soms is het wel beter. (zeggen ze)

Gepost door: Petra | 18-12-07

PROFICIAT Proficiat aan de dochter en aan Raf met de eerste plaats. Winterstop ingaan als leider, altijd plezant. Mechelen zal er ook wel komen, ze spelen niet slecht, zelfs beter dan ploegen die voor hun staan !

Gepost door: Wim | 19-12-07

De commentaren zijn gesloten.