04-12-07

Hopelijk ben ik nu rond!

Ik baal eigenlijk serieus! Alles wat fout kon gaan tijdens de training liep fout daarjuist.

Het begon al toen ik niet optijd naar huis kon van het werk. Toen ik dan nog even ging controleren wat ik juist moest doen in de software van de Polar op de pc, zag ik dat ik de training niet correct had ingegeven. Snel veranderen maar al bij al toch weeral 10 minuten kwijt. Bon, rond 19u begin ik eraan in de motregen en uiteraard zonder eten. Ik was nog geen 200m verder toen ik plots besefte dat ik het batterijtje in de footpod was vergeten te wisselen. Terug naar huis, en batterijtje vervangen. Weeral tijd verloren. Maar met volle moed terug begonnen. Na 1 van de 2km inlopen, gaf de polar plots aan dat ik...te laag in mijn hartslagen zat. Nu moet je weten dat ik de max. hartslag op 120 had gezet voor het warmlopen, dus dat klopte niet. Maar soit, ik maar doorlopen, dat spel bleef maar piepen. Na de 2km verwachtte ik een piep om mijn eerste versnelling te starten. Niets! Toen viel mijn euro, ik had de verkeerde training ingezet. Grrrr! Gevolg: correcte training ingesteld wat betekent dat ik terug eerst 2km moest opwarmen omdat die training zo geprogrammeerd is uiteraard! 2 Km verder dan eindelijk de eerste reeks 200-400-800-400-200. Ik had het verschrikkelijk moeilijk om het tempo van 23sec/100m te halen. Op de 200 en 400 lukte me dat nog, maar op de 800m ging ik boven de 4min. Ook de tweede 400m was ietsje te traag. Maar ok, ik voelde dat de benen en de loophouding echt niet goed zaten vandaag. Een slechte dag dan maar, dat kan gebeuren. Na het kilometertje dribbelen tussenin begon de tweede reeks van de 3. Wederom hetzelfde, met die toevoeging dat de pijn in mijn rechterbil, die ik ook al lichtjes had gevoeld in het weekend, terug opspeelde. De eerste 200m ok, de 400m juist nog ok, maar de laatste 150m van de 800m was er teveel aan.  De rechterbil begaf het en ik moest stoppen. Het gevoel is identiek aan de kwetsuur die ik zowat 3 weken geleden had aan de linkerbil.

Morgen naar de kiné en dagje rust ipv loslopen. Donderdag wederom kiné en dan even aanzien of ik kan lopen. Indien niet, schuif ik de training door naar vrijdag, normaal een rustdag. Dan improviseer ik wel een beetje met het weekendschema. In ieder geval, ik hoop dat ik na deze kwetsuur echt rond ben zoals ik in de titel zei. Vorige zomer eerst een lichte overbelasting in de rechterkuit. Nadien een serieuze in de linkerkuit. 3 Weken geleden in de linkerbil en nu in de rechterbil. De circel is rond!! Ik maak me sterk dat ik er na deze vanaf ben omdat de andere kwetsuren niet zijn teruggekomen na de genezing. Het zijn steeds andere plaatsen. Indien niet, moet ik me toch even gaan bezinnen of ik misschien toch niet te snel ga met die versnellingen, want dat zijn de boosdoeners. Maar goed, voorlopig heb ik de idee dat het na dit wel gedaan zal zijn. Vermits ik de eerste maanden toch geen echt doel heb beter nu dan in volle marathonvoorbereiding. Alleen hoop ik natuurlijk wel dat ik in deze tussenperiode wat snelheid kan bijwinnen, en dan blijven de kwetsuren uiteraard best achterwege.

Gert

21:50 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Oei Gert, dat is minder goed nieuws. Ik hoop dat de cirkel rond is - blessureleed is wat je als bezeten loper kan missen als kiespijn. Misschien wat extra rust nemen en dan er terug invliegen.

Gepost door: philippe | 05-12-07

batterijtjes Hoi Gert, van batterijtjes heb ik geen last, ik loop op het gevoel en daardoor zal ik ook nooit een crack worden ! Ik heb een Garmin en die gebruik ik enkel om de gelopen kilometers te weten. Beter om het een tijdje rustig aan te doen zodat we elkaar volgend jaar weer in het startvak terug zien hé. Groetjes !

Gepost door: Wim | 05-12-07

Hopelijk raak je er snel terug vanaf Gert. Toch opletten als je terug start met die versnellingen.

Gepost door: yves | 06-12-07

kop op Kop op Gert, hopelijk kan de kine je helpen en is al je leed binnenokrt verleden tijd. De versnellingen zijn idd de boosdoeners, mijn blessures zijn ook altijd na versnellingen gekomen. Misschieneen tijdje gewoon rustiger lopen? Da's nogal beter dan helemaal niet door blessures he!

Gepost door: Julie | 06-12-07

ff rustig.. gewoon efkes rustig aan doen...Eerst alle ongemakskes eruit en dan opnieuw herbeginnen.
Veel succes

Gepost door: Cisse | 08-12-07

Altijd moeilijk te bepalen waar de pijntjes vandaan komen, misschien iets gas terug nemen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 08-12-07

beter niet te veel versnellingen trainen : net deze zorgen voor blessures ! marathon is in de eerste plaats duurlopen, niet snellopen !

Gepost door: jogginggirl | 09-12-07

En..... Hoe gaat het nu? Heeft de kiné je geholpen en advies kunnen geven? Hopelijk gaat het beter.
Ik heb trouwens een Nederlandse handleiding van de Garmin 305. Mocht je die willen hebben, mail dan even, dan mail ik 'm door.

Gepost door: Petra | 09-12-07

De commentaren zijn gesloten.