03-12-07

Gelukkige verjaardag Raf!

Mijn jongste wordt vandaag 15 jaar! Hij is er al dagen/weken mee bezig. De reden hiervoor is dat hij verschillende "faciliteiten" krijgt met deze verjaardag. Omdat hij zo laat in het jaar verjaart en dus al zijn klasgenootjes zeer kortelings 16 worden en al mogen fuiven, mag hij dit vanaf nu ook al af en toe. Niet elke week, maar 1 keer om de 2 of 3 weken kan al wel. Ook concerten of festivals kunnen. Dat alles is dan weer de reden dat zijn weekgeld omhoog gaat. Ook krijgt hij vanaf nu een maandelijks kledingbudget zelf te beheren. Dat betekent dat hij al zijn vijetijdskleding zelf moet kopen met een maandelijks bedrag dat hij pas krijgt als de maand begint, dus niets op voorhand! Dat wil dus ook zeggen dat hij moet sparen of wachten als hij een dure jas, broek of schoenen bvb in het vizier heeft. De ervaring bij onze 2 andere kinderen leert dat dit een zeer goede oefening is om te leren toekomen met wat ze hebben en dat ze eindelijk de waarde van het geld naar waarde kunnen schatten. Wat concerten betreft staat al zeker Radio Soulwax op zijn programma, nu 22/12 in de Vooruit in Gent. Volgende zomer, en als hij het kan bijelkaar sparen, zal Rock Werchter zijn eerste festival worden. Er staan trouwens met Radiohead (officieel bevestigd) , dEus en Foo Fighters (officieus) al 3 sterke namen op het programma. Grote kinderen kosten veel en veel geld, neem het van me aan! Maar het is graag gegeven hoor ;)

Ik was trouwens de eerste om hem te feliciteren!  :) Zijn vrienden hadden er een wedstrijd van gemaakt om hem als eerste te smsen met zijn verjaardag. Maar papa zat klaar met de geschreven sms te kijken naar teletekst wachtende op het goede moment. 12 Seconden voor middernacht op verzenden gedrukt en klok middernacht hoorde ik zijn gsm afgaan in de kamer naast ons. Gewonnen!

Vorige vrijdag had hij zijn coopertest afgewerkt en bijna haalde hij dan toch 50%. Het werd 4.75/10 en daar had hij 4.40 min/km moeten voor lopen, wat toch niet echt traag te noemen is. Maar we zijn samen al aan het werken om toch zeker die 5/10 te halen tegen het jaareinde en 6/10 tegen het einde van het schooljaar. Sport is zijn hoofdvak en hij wil het zelf ook heel graag. Toch sterk hoor want hij heeft al 9 uren LO per week en daarbovenop nog eens 2 voetbaltrainingen + een wedstrijd. Chapeau.

Traditie bij ons is ook dat ze met hun verjaardag hun lievelingsmenu aan papa mogen doorgeven. Papa die dat dan klaarmaakt uiteraard. Di jaar was het paprikasoep, en konijn met kroketjes. De soep heeft mijn vrouw gemaakt, dat is haar specialiteit, en vermits ik vanavond ga spinnen, heb ik het konijn ook al klaar staan. Vanavond moet ik alleen nog de saus afmaken. Alhoewel het al zowat 2 of 3 jaar geleden is dat ik nog konijn heb gemaakt, proeft het heerlijk, al zeg ik het zelf! Dat wordt straks spinnen zoals een konijn! :)

Ah ja, zijn cadootje! Hij is aan het sparen voor een Xbox360 en daar hebben we dus een bijdtrage voor gedaan. Met nieuwjaar zal hij het hebben bijeengespaard.

Heb ik ook gelopen gisteren? Jazeker! Raf heeft de eerste 4km meegelopen en dan ben ik verder gegaan om de 12km duurloop aan 5.30 af te werken. Ondanks de verschrikkelijke wind en de gietende regen ging dit vrij lekker. Ik ben wel eens een paar seconden gaan stappen omdat ik echt in de kant werd gegooid door een paar verschrikkelijke windstoten. Maar voor de rest probleemloos. Ik heb de echte cijfertjes nog niet maar het tempo zat er bijna perfect op en de hartslagen gingen zo tussen de 120 ( bij aanvang) en de 135.

vlug verderwerken

Gert

10:14 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat aan de jarige zoon.
Je bent terug stevig bezig zo te zien. En we hebben inderdaad terug hetzelfde schema. De training voor zaterdag zal ik wel aan mij laten voorbijgaan want ik loop zondag m'n laatste wedstrijd van 2007.

Gepost door: philippe | 03-12-07

proficiat Een hele dikke proficiat aan de jarige Raf, klinkt goed, al die nieuwe faciliteiten. Daar zal hij van genieten! Alleen... moeten jullie nu echt konijn eten? Ons floppie, fuzzie en flexie laten hier hun oortjes hangen :-(

Gepost door: Julie | 03-12-07

Gefeliciteerd met zoonlief en een mooie leeftijd.En lekker getraind met zoveel wind, prima.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 03-12-07

proficiat... aan Raf.

Knappe training. Die hartslag is oké he met dat weer en dat tempo...knap!

Hoe lang ik gekwetst was? Van 7/07/07 tot 22/10/07. Veeeeeeel te lang dus.

Gepost door: Tinne | 03-12-07

Hiep, Hiep Hiep.....hoera @Raf....dikke proficiat met je 15de!!!!!
Geniet van je priviléges en gebruik ze verstandig.

@Gert;....Goe gelopen...Leuk dat je de wedstrijd met de vrienden aanging;...en won

cisse

Gepost door: Cisse | 04-12-07

Proficiat Een dag te laat, maar niet minder gemeend.....van harte gefeliciteerd met je verjaardag Raf!
Konijn? Toch geen waterkonijn? (van de week geleerd dat dat geen konijn is...)

Gepost door: Petra | 04-12-07

De commentaren zijn gesloten.