29-11-07

Garmin 305

Daarstraks heb ik hem samen met een Amerikaanse online gekocht op Amazone.com. Hij wordt geleverd bij haar thuis (gratis dus) en ik betaal met mijn VISA kaart. Levertijd 3-5 dagen. Maar vermits ze pas begin januari afkomt moet ik nog even geduld hebben. Dus moet ik nog even wachten om de Polar op Ebay te zetten of aan iemand te verkopen rechtstreeks. Oh jah, de prijs voor de Garmin ongeveer...€150!! Cool Als dat geen koopje is!!! Dus de Polar kan al weg vanaf €175. Iets meer omdat de Dollar nog wat kan schommelen en ik uiteraard mijn collega hiervoor ga belonen en haar trakteer op een lunch. De polar kostte me ongeveer €360 een half jaar geleden. Ik ga ook eens mijn kameraad van de runnerservice bellen om te horen dat hij geen koper vindt.

Daarstraks 10km aan 5.30 met 10 x 20/40 gedaan. Raf heeft 3km meegelopen omdat hij test lopen heeft morgen en volgende week. Maar hij is te laat in gang geschoten en ik vrees dat hij geen 5/10 gaat halen. Maar hij wil meetrainen en zijn leerkracht L.O bewijzen dat hij er alles aan doet om te slagen. Ik heb hem gezegd dat ik hem tegen het einde van het schooljaar de coopertest laat lopen aan 4.45. De coopertest is 12 minuten lopen. De training van vandaag ging prima. Nunca problemo. :)

Morgen vrijdag rust en fritten! ;) Zaterdag een pittige Fartlek. Probleem is dat heuveltje vinden in de buurt. Maar Ruthje heeft me al een ideetje bezorgd. :)

Gert

21:52 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-11-07

Iemand een Polar RSD400 kopen?

Pas op, het is een prachtig toestel met schitterende software hoor. Er zijn echter 3 redenen waarom ik hem ga verkopen.

  1. Het veelvuldig moeten calibreren van de foodpod. Ik ben daar te lui voor vrees ik. ;) Maar vooral, ik heb in de buurt niet echt een goede maatstaf om te calibreren.
  2. Ik wandel ook al eens en daarvoor vind ik een toestel gebaseerd op GPS functioneler. Daarom zou ik mezelf graag de Garmin 305 aanschaffen.
  3. Ik kan die Garmin 305 zeer goedkoop aankopen en laten meebrengen door een Amerikaanse collega van me.

Ik moet eerlijk zeggen dat puntje 1 de meest belangrijke reden is hoor. Pas op, eens je de afwijking kent, kan je daar rekening meehouden. Maar soms stoort het mij, tja op loopgebied ben ik echt gedreven bezig ik weet het, zoals gisteren bvb. Ik moest 8km aan 5min lopen. Op zich mag dat eigenlijk geen enkel probleem zijn vermits ik de marathon in Eindhoven aan 4.51 heb gelopen. Ok, ik was juist meer dan een week gekwetst geweest en de conditie is uiteraard wat minder dan in Eindhoven, en het weer is ook slecht,... maar toch. Na een km of 5 kreeg ik echt last met het tempo (ik liep rond de 4.45/km) en de hartslagen gingen van ongeveer 145 naar zowat 155. Maar ik merkte ook dat de biepjes van de kilometers later kwamen dan gewoonlijk. Bon, training van 8km (volgens de Polar) werd afgewerkt en toch vrij diep moeten gaan vond ik. Later op de avond meet ik de gelopen afstand na op mapmyrun na en zie ik dat ik geen 8km, maar wel 8.6km heb gelopen! Dat betekent dat ik verdorie aan 4.25 gem. heb gelopen! Niet te verschieten dat ik het moeilijk kreeg en dat mijn hartslagen omhoog gingen. :)  Maar wat ik nog vervelender vind is dat ik op deze manier niet echt goed, want te snel, train. Om al deze reden wil ik dus liever overstappen naar de Garmin305. Nu ik heb nog even tijd want zij komt pas in Januari naar hier. Maar ten laatste dit weekend zet ik mijn Polar op ebay. Als ik ervoor krijg wat mij de nieuwe Garmin kost mag hij weg. En echt hoor, als je kan leven met afwijking en hem regelmatig calibreert, is het een pracht tool en vooral, een prachtkoopje. Ik heb hem zowat 6 maanden geleden gekocht voor zowat €360. Hij is in perfecte staat en hij gaat weg voor veel en veel minder. Indien interesse mail je me maar.

Gert

13:17 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-11-07

Gore-Tex is top!

In mijn vorig verslagje had ik al geschreven dat ik ll zaterdag een loopbroek had gekocht in de Runnersservice in Duffel. Ondanks de meerprijs, moest het om bepaalde reden een Gore-Tex zijn, en wel hierom.

De bloggers die me al hebben gezien IRL, hebben waarschijnlijk al wel gemerkt dat ik aan mijn rechtse kant iets "onhandiger" ben vergeleken met mijn linkerkant. Voor de curieuzeneuzen onder jullie, dit is het gevolg van een werkongeval in mijn jeugd. Op zich heb ik met heel de toestand geen enkel probleem, alleen doen er zich soms wat kleinere praktische problemen voor. Zo ook bvb als het buiten zeer koud wordt, zoals 2 weekends geleden. Vermits de bloeddoorstroming rechts niet echt optimaal is, heb ik daar echt een zeer koud gevoel als het buiten vriest. Ik heb al veel geêxperimenteerd met stofjes en toestanden, mijn moeder maakt daar dan iets van, maar tot op heden voldoet echter niets. Ofwel te zweterig, ofwel te koud. Een week of 3 geleden kocht ik echter supe toffe loophandschoentjes van Gore-Tex. Niet de meest super warme, maar juist een gulden middenweg tussen gebruiksvriendelijk en toch comfortabel warm genoeg. Waarom niet eens Gore-Tex contacteren om te kijken of ze geen overschotjes stof liggen hadden die ze bvb anders in de vuilbak zouden kieperen? En ja hoor, na 3 emails om te verklaren waarom ik dat nodig had, werd er mij bevestigd dat ze dit gingen opsturen vanuit Duitsland! Dat is toch top?! Uit dankbaarheid t.o.v. Gore-Tex moest deze loopbroek dus van dat merk zijn.

Gisteren kreeg ik dan een pakket thuis via UPS. De stoffen die erin zaten waren niet dezelfde stoffen van mijn handschoenen, maar met 2 van de 3 stofjes denk ik wel dat er iets van te maken is. Daarenboven hadden ze er nog wat toffe staaltjes bij ingestoken. Een lippenbalsam van Gore-Tex, een musketon met een klein kompasje (dat heeft Raf aangeslagen), een spuitbus van Gore-Tex om jassen of ander materiaal terug ondoorlaatbaar te spuiten, en wat armbandjes en andere voetjes om op je kleding te kleven om in het donker te lopen en zo beter gezien te worden. Hoef ik nog te zeggen dat Gore-Tex op dit moment nog weinig fout kan doen in mijn ogen? :)

Gert

 PS: ik heb me gisteren ingeschreven + begeider voor de maasmarathon op 11/05/2008.

12:29 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-11-07

Slothappening Make-a-Wish in Mol.

Mijn vrouw en ik vonden het zeer spijtig dat we na de wandeling halsoverkop naar huis zijn gegaan. Even voor de niet-wetenden. Na ongeveer anderhalf uur wandelen belde mijn vader me op dat mijn moeder (wederom) onwel was geworden, deze keer in de kerk. Dat is al een paar keer gebeurd dit jaar. Ze sukkelt veel met plotse bloeddruk schommelingen. Als die echt hevig zijn valt ze bewusteloos. Zo is ze al eens op straat gevallen met de fiets en op haar eigen oprit. Telkens wat deftige schaafwonden, maar daar bleef het bij. Het probleem is dat de dokters dit niet echt onder controle krijgen. Daarenboven moet ze ook al medicatie nemen voor Parkinson. Maar nu dus weer in de kerk. Toen we in het ziekenhuis aankwamen lag ze te slapen. Haar hart wordt nu ook weer 24u gevolgd. Ze had veel overgegeven en was wat slapjes. Maar bon, als dat hart ok is, zal ze waarschijnlijk dinsdag gewoon naar huis mogen. Maar het probleem is natuurlijk niet onder controle.

Ik had natuurlijk ook nog even kunnen blijven tot na de overhandiging van de cheque. Maar eerlijk gezegd stond mijn hoofd er niet naar, en ik weet dat mijn ouders graag hebben dat ik even afkom. Ik heb nochtans 4 broers, maar ja, diegene waar mijn ouders vroeger het meeste last mee hadden, nemen ze nu altijd in vertrouwen, ik dus. ;)

Ik hoop echt dat het nog een leuke bedoening is geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij onze aankomst echt wel heel stilletjes was in het gebouw. Ik vreesde even en voelde echt mee met Mario en de andere organisatoren. Maar toen ik terugkwam van de 12km, was het er gezellig warm en toch ook wel voldoende mensen vond ik. Heel spijtig vond ik het dat ik niet kon (moreel dan) blijven en nog wat lekker over het lopen kon zeveren met mijn lotgenoten. Dat is toch zoooo leuk. Een andere keer dan maar hoop ik. Ik had trouwens echt reuzehonger toen we toekwamen rond 14u30 want had nog niets gegeten sinds 09u30 vanmorgen.

In ieder geval, aan alle organisatoren, TOP wandeling hoor! Zeer goed afgepijld en lekker veel in het bos. De 2 à 3 korte regenvlagen hebben ons niet gedeerd. Trouwens, wij lopers kunnen tegen wat regen, toch? :) Iedereen, ZEER ERG BEDANKT!! De afwezigen hadden ongelijk.

Eerder dit weekend stond vooral sport op de agenda. Gisterenmorgen om 7u opstaan, en dat op een zaterdag, om om 8u met Raf naar zijn wedstrijd te gaan in Wolvertem. Wederom hebben ze gewonnen en ze staan nog altijd mooi 3de, virtueel tweede zelfs, met 3 punten achterstand op de leider. Toen we rond 12u thuiskwamen ben ik dan mijn 5x 1km aan 4.10 gaan afwerken. Het is gelukt, heel goed zelfs wat ze waren rond de 4.00, maar dit is wel lekker doorgaan en regelmatig op de rand (of juist erover) in het rood. Maar nog veel belangrijker is dat de spieren ok zijn. Dus ik heb nu wel vertrouwen dat deze kwetsuur achter de rug is. Nadien moest ik nog naar deRunnersservice met Raf omdat hij nieuwe loopschoenen nodig had voor school. Hij volgt sportschool (4de middelbaar)en zijn vorige waren te klein. Uiteraard lukte het me weer niet om niets voor mezelf te kopen. Een supermooie Gore-Tex loopbroek was mijn deel. Maar eerlijk, ik had nog een extra loopbroek nodig en om 1 bepaalde reden moest het Gore-Tex zijn. Waarom, dat blog ik later wel eens deze week. Na de Runnerservice zijn Raf en ik dan nog naar Antwerpen gereden. Daar op een kruispunt ramde een tram de auto die achter mij stond, hierdoor vloog die tegen mijn auto. Gelukkig voor mij zonder al te veel schade. Wat schrammetjes achteraan, maar te verwaarlozen. De wagen achter mj had het erger zitten.  Aankopen in Antwerpen: schoenen voor Raf en een mooie trui en jeans van Kuyichi voor mij. En dan maar rijden om op tijd te zijn voor Christus Koning. De dia's van het chirobivak van ll zomer van mijn 3 kinderen, nu ja zomer... vooral veel regen .

Die Gore-Tex loopbroek trok ik vanmorgen om 7u15 aan want vooralleer naar Mol te gaan, stond er nog een 15km aan 6min op het schema. Prima afgewerkt met hartslagen tussen de 122 en de 130 en een tempo dat zowat een 8 tal seconden te hoog lag gemiddeld. Prima opwarming voor Mol dus. En hoe het daar is afgelopen lazen jullie in het begin van deze tekst.

Morgen geen looptraining, maar uiteraard wel 1 uurtje spinning. En dinsdag en donderdag heb ik een loopmakker, namelijk Raf. Hij moet trainen om 5/10 te halen voor zijn coopertest. Dan moet hij zowat 4.50 lopen. Vind ik persoonlijk overdreven voor maar een 5/10.

Tot blogs

Gert

 

PS: Tinne en Homer jullie zijn ons 2 keer voorbijgefietst. :)

18:32 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-11-07

Plannen voor 2008 zijn bijgewerkt.

De laatste paar dagen/weken ben ik nog even gaan nadenken over de loopplannen voor 2008. Daar waar ik eerst zweerde bij maar 1 marathon, ben ik van gedacht veranderd en ga er dan toch 2 inplannen. Kwestie van niet alle eieren in 1 mandje te leggen. Na rijp beraad ziet mijn voorlopig schema voor 2008 er als volgt uit.

  • Januari: ergens (kortbij indien mogelijk) een 10km wedstrijd. (iemand suggesties?)
  • Eind februari/begin maart: ergens (Belgie of Ned)een halve marathon. (iemand suggesties?)
  • 20 April: 10 mijl in Antwerpen.
  • 11 Mei: De Maasmarahon in Visé.

In het najaar volgt dan een 2de marathon waarbij Venetië nog steeds in pole positie ligt. Tussen Visé en de najaarsmarathon ligt alles nog open. Maar een derde marathon komt er 100% zeker niet.

Gisteren donderdag heb ik in samenspraak met Mario en vroeger dan ik vermoedde terug ingepikt met mijn schema.  Woensdag had ik nog wat getest met een paar korte en lange versnellingen, en dat ging prima. Ik heb er ook van geprofiteerd om de Polar terug te calibreren met mijn nieuwe loopschoenen. Donderdag heb ik dan 10 versnellingen getraind 40/60, zonder te forceren maar wel goed doorgaan. Ook hier geen probleem. Ik ben wel benieuwd hoe ik de training van morgen ga verwerken. 5 keer 1km aan 4.10-4.15, niet eenvoudig. Als ik ook dat goed doorkom verklaar ik mezelf als genezen. :) Zondag ga ik dan samen met mijn vrouw 12km wandelen in Mol met de slothappening van de webbloggers. Maar eerst nog vroeg opstaan om mijn 15km duurloopje af te werken. Training overslaan, neejeuuuuuhh! ;)

Voor de rest is er weinig nieuws te vergaren bij de familie Schroons. We hebben gewoon een rustige werk -en trainingsweek achter de rug zonder uitschieters. Het weekend is vrij vol moet ik zeggen. Morgenvroeg moet ik al om 8u op het voetbal zijn met Raf. Na de middag trainen en misschien nog een beetje sjoppen met Raf en Ria in Antwerpen nadien. Zondag is het dan Mol-time. En maandag? Nee, nog niet aan denken.

Tot in Mol.

Gert

PS: de fritjes waren weeral zalig lekker. Smile

21:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |