28-11-07

Iemand een Polar RSD400 kopen?

Pas op, het is een prachtig toestel met schitterende software hoor. Er zijn echter 3 redenen waarom ik hem ga verkopen.

  1. Het veelvuldig moeten calibreren van de foodpod. Ik ben daar te lui voor vrees ik. ;) Maar vooral, ik heb in de buurt niet echt een goede maatstaf om te calibreren.
  2. Ik wandel ook al eens en daarvoor vind ik een toestel gebaseerd op GPS functioneler. Daarom zou ik mezelf graag de Garmin 305 aanschaffen.
  3. Ik kan die Garmin 305 zeer goedkoop aankopen en laten meebrengen door een Amerikaanse collega van me.

Ik moet eerlijk zeggen dat puntje 1 de meest belangrijke reden is hoor. Pas op, eens je de afwijking kent, kan je daar rekening meehouden. Maar soms stoort het mij, tja op loopgebied ben ik echt gedreven bezig ik weet het, zoals gisteren bvb. Ik moest 8km aan 5min lopen. Op zich mag dat eigenlijk geen enkel probleem zijn vermits ik de marathon in Eindhoven aan 4.51 heb gelopen. Ok, ik was juist meer dan een week gekwetst geweest en de conditie is uiteraard wat minder dan in Eindhoven, en het weer is ook slecht,... maar toch. Na een km of 5 kreeg ik echt last met het tempo (ik liep rond de 4.45/km) en de hartslagen gingen van ongeveer 145 naar zowat 155. Maar ik merkte ook dat de biepjes van de kilometers later kwamen dan gewoonlijk. Bon, training van 8km (volgens de Polar) werd afgewerkt en toch vrij diep moeten gaan vond ik. Later op de avond meet ik de gelopen afstand na op mapmyrun na en zie ik dat ik geen 8km, maar wel 8.6km heb gelopen! Dat betekent dat ik verdorie aan 4.25 gem. heb gelopen! Niet te verschieten dat ik het moeilijk kreeg en dat mijn hartslagen omhoog gingen. :)  Maar wat ik nog vervelender vind is dat ik op deze manier niet echt goed, want te snel, train. Om al deze reden wil ik dus liever overstappen naar de Garmin305. Nu ik heb nog even tijd want zij komt pas in Januari naar hier. Maar ten laatste dit weekend zet ik mijn Polar op ebay. Als ik ervoor krijg wat mij de nieuwe Garmin kost mag hij weg. En echt hoor, als je kan leven met afwijking en hem regelmatig calibreert, is het een pracht tool en vooral, een prachtkoopje. Ik heb hem zowat 6 maanden geleden gekocht voor zowat €360. Hij is in perfecte staat en hij gaat weg voor veel en veel minder. Indien interesse mail je me maar.

Gert

13:17 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Welkom Jaaaaa welkom in Garminland! Garmin rules, je gaat er mega van genieten! Alle functies, datavelden, alarmpjes, trainingen die je erin kan zetten, het Traning Center wat je op de comp zet en waar je al je afgewerkte traingen in grafiekjes ziet. Sport Tracks is ook een echte aanrader, heel uitgebreid. Kijk maar eens bij www.runningronald.nl onze Nederlandse gadgetman.

Gepost door: Petra | 28-11-07

Om die reden heb ik ook mijn Garminn gekocht !!!
Heel irritant vond ik dat , steeds calibereren, en dan was het nog langs geen kanten juist !!
Maar met de Garminn voel ik me goed, Dus je maakt een zeer goede keus :-)
gr

Gepost door: Jetty | 28-11-07

Polar of Garmin Ik loop nog met het simpelste systeem van polar. Meet enkel mijn gemm. hartslag en de max behaalde.

Het zou me echter ook frustreren dat die footpod nie zou werken zoals het hoorde. Ik zal dus ook een Garmin moeten kopen. Jou post komt net op tijd want ik stond in twijfel.

cisse

Gepost door: Cisse | 29-11-07

Polar Gert,

Ik heb je reactie gelezen en was te laat...Want heb hem al betaald, ik wacht nog op levering. Hopelijk lukt het me wel met dat calibereren :-)

Gepost door: Carolien | 11-12-07

De commentaren zijn gesloten.