25-11-07

Slothappening Make-a-Wish in Mol.

Mijn vrouw en ik vonden het zeer spijtig dat we na de wandeling halsoverkop naar huis zijn gegaan. Even voor de niet-wetenden. Na ongeveer anderhalf uur wandelen belde mijn vader me op dat mijn moeder (wederom) onwel was geworden, deze keer in de kerk. Dat is al een paar keer gebeurd dit jaar. Ze sukkelt veel met plotse bloeddruk schommelingen. Als die echt hevig zijn valt ze bewusteloos. Zo is ze al eens op straat gevallen met de fiets en op haar eigen oprit. Telkens wat deftige schaafwonden, maar daar bleef het bij. Het probleem is dat de dokters dit niet echt onder controle krijgen. Daarenboven moet ze ook al medicatie nemen voor Parkinson. Maar nu dus weer in de kerk. Toen we in het ziekenhuis aankwamen lag ze te slapen. Haar hart wordt nu ook weer 24u gevolgd. Ze had veel overgegeven en was wat slapjes. Maar bon, als dat hart ok is, zal ze waarschijnlijk dinsdag gewoon naar huis mogen. Maar het probleem is natuurlijk niet onder controle.

Ik had natuurlijk ook nog even kunnen blijven tot na de overhandiging van de cheque. Maar eerlijk gezegd stond mijn hoofd er niet naar, en ik weet dat mijn ouders graag hebben dat ik even afkom. Ik heb nochtans 4 broers, maar ja, diegene waar mijn ouders vroeger het meeste last mee hadden, nemen ze nu altijd in vertrouwen, ik dus. ;)

Ik hoop echt dat het nog een leuke bedoening is geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij onze aankomst echt wel heel stilletjes was in het gebouw. Ik vreesde even en voelde echt mee met Mario en de andere organisatoren. Maar toen ik terugkwam van de 12km, was het er gezellig warm en toch ook wel voldoende mensen vond ik. Heel spijtig vond ik het dat ik niet kon (moreel dan) blijven en nog wat lekker over het lopen kon zeveren met mijn lotgenoten. Dat is toch zoooo leuk. Een andere keer dan maar hoop ik. Ik had trouwens echt reuzehonger toen we toekwamen rond 14u30 want had nog niets gegeten sinds 09u30 vanmorgen.

In ieder geval, aan alle organisatoren, TOP wandeling hoor! Zeer goed afgepijld en lekker veel in het bos. De 2 à 3 korte regenvlagen hebben ons niet gedeerd. Trouwens, wij lopers kunnen tegen wat regen, toch? :) Iedereen, ZEER ERG BEDANKT!! De afwezigen hadden ongelijk.

Eerder dit weekend stond vooral sport op de agenda. Gisterenmorgen om 7u opstaan, en dat op een zaterdag, om om 8u met Raf naar zijn wedstrijd te gaan in Wolvertem. Wederom hebben ze gewonnen en ze staan nog altijd mooi 3de, virtueel tweede zelfs, met 3 punten achterstand op de leider. Toen we rond 12u thuiskwamen ben ik dan mijn 5x 1km aan 4.10 gaan afwerken. Het is gelukt, heel goed zelfs wat ze waren rond de 4.00, maar dit is wel lekker doorgaan en regelmatig op de rand (of juist erover) in het rood. Maar nog veel belangrijker is dat de spieren ok zijn. Dus ik heb nu wel vertrouwen dat deze kwetsuur achter de rug is. Nadien moest ik nog naar deRunnersservice met Raf omdat hij nieuwe loopschoenen nodig had voor school. Hij volgt sportschool (4de middelbaar)en zijn vorige waren te klein. Uiteraard lukte het me weer niet om niets voor mezelf te kopen. Een supermooie Gore-Tex loopbroek was mijn deel. Maar eerlijk, ik had nog een extra loopbroek nodig en om 1 bepaalde reden moest het Gore-Tex zijn. Waarom, dat blog ik later wel eens deze week. Na de Runnerservice zijn Raf en ik dan nog naar Antwerpen gereden. Daar op een kruispunt ramde een tram de auto die achter mij stond, hierdoor vloog die tegen mijn auto. Gelukkig voor mij zonder al te veel schade. Wat schrammetjes achteraan, maar te verwaarlozen. De wagen achter mj had het erger zitten.  Aankopen in Antwerpen: schoenen voor Raf en een mooie trui en jeans van Kuyichi voor mij. En dan maar rijden om op tijd te zijn voor Christus Koning. De dia's van het chirobivak van ll zomer van mijn 3 kinderen, nu ja zomer... vooral veel regen .

Die Gore-Tex loopbroek trok ik vanmorgen om 7u15 aan want vooralleer naar Mol te gaan, stond er nog een 15km aan 6min op het schema. Prima afgewerkt met hartslagen tussen de 122 en de 130 en een tempo dat zowat een 8 tal seconden te hoog lag gemiddeld. Prima opwarming voor Mol dus. En hoe het daar is afgelopen lazen jullie in het begin van deze tekst.

Morgen geen looptraining, maar uiteraard wel 1 uurtje spinning. En dinsdag en donderdag heb ik een loopmakker, namelijk Raf. Hij moet trainen om 5/10 te halen voor zijn coopertest. Dan moet hij zowat 4.50 lopen. Vind ik persoonlijk overdreven voor maar een 5/10.

Tot blogs

Gert

 

PS: Tinne en Homer jullie zijn ons 2 keer voorbijgefietst. :)

18:32 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

bedankt Bedankt Gert om erbij te zijn. hopelijk komt alles in orde met je mama.

Gepost door: Julie | 25-11-07

mol Dag Gert,
hopelijk gaat het vlug beter met je moeder. Het is maar normaal dat je liever naar huis ging. Ik was er zelfs niet in Mol en dit had ook zijn redenen. Hopelijk zien of horen we elkaar nog eens. Groetjes

Gepost door: Wim | 25-11-07

Oef Dat zal schrikken geweest zijn. Ik hoop dat het snel beter gaat met je moeder.
Mol was wederom het decor voor een zeer geslaagde dag. Erg leuk om alle verhalen te lezen en de foto's te bekijken.
Spin ze vanavond!

Gepost door: Petra | 26-11-07

Hopelijk gaat het snel beter met je moeder Gert. Wij waren pas laat op post zondag. Maar we komen elkaar nog wel eens tegen. In Antwerpen bv.

Gepost door: yves | 26-11-07

Succes vanavond met je "club" !!!!! groetjes "Cercle lady" ;-)))

Gepost door: christ van katrien | 26-11-07

oeps mijn man zijn naam stond nog op het berichtje sorry;-)

Gepost door: katrien | 26-11-07

@Katrien Eerst nog 1 uurtje gaan spinnen en vandaar recht naar de wedstrijd!
Greetz

Gepost door: Gert | 26-11-07

De commentaren zijn gesloten.