18-11-07

Voorzichtig optimist.

Vanmorgen om 9u stond ik weer klaar om een tweede test te ondergaan na mijn looploze week. Lekker ingeduffeld met nieuw thermisch onderlijfje en nieuwe handschoentjes, maar vooral met de nieuwe Mizuno's aan de voetjes. En ik moet eerlijk zeggen, die schoenen voelen gewoon super aan. Als je zo dag in dag uit blijft lopen met dezelfde schoenen, voel je pas echt het verschil in loopconfort als je nieuwe koopt. Mijn Saucony's hadden er ook wel 1000km opzitten en waren dus echt aan vervanging toe. Vermits ik al veel goeds had gehoord over Mizuno, heb ik deze gisteren gepast en de looptest gaf aan dat deze ook perfect bij mijn voet en loopstijl past. Alleen de prijs viel wat tegen. €150 is net echt goedkoop te noemen. Gelukkig ben ik ondertussen al zulke vaste klant in de Runnerservice te Duffel dat ik steeds een extra korting krijg. Gisteren was mijn rekening weer rond de €250. Ik weet weeral waarom ik morgen ga werken. ;)

Maar terug naar mijn duurloop. Het weer was schitterend. Lekker koud, mooi zonnetje en geen mens te bekennen. Relatief traag begonnen, maar al wel sneller dan gisteren. Later stelde ik dan vast dat de snelheid ongemerkt naar boven ging. De hartslagmeter heb ik al 2 dagen niet meegenomen omdat dit nu totaal onbelangrijk is. Tijdens het lopen was ik wederom mijn plannen voor 2008 aan het overlopen. Aanleiding hiervoor was dat de uitbater van de Runnersservice me zei dat er "wel wat" kasseien liggen in het parcours van de marathon van Venetie. Als er nu iets is wat ik echt niet graag doe is het op kasseien lopen! Hij had dat gehoord van 1 loper. Nu, wat betekent "wel wat"? Ik ga me dus nu proberen te informeren bij anderen. Spijtig genoeg zijn we ll vrijdag met onze beste vrienden gaan eten en is onze trip naar Venetie eigenlijk al zo goed als zeker afgesproken en zou het een grote ontgoocheling zijn moest het niet doorgaan. Anderszijds, ik investeer bewust in weerstand en snelheid in het voorjaar en de zomer om in het najaar echt proberen te vlammen in die ene marathon. Dan zoek ik uiteraard wel een snel parcours en veel kasseien horen daar niet bij. En dus was ik tijdens het lopen op zoek naar eventuele alternatieven. Verschillende scenario's spookten door mijn hoofd, het ene al wat aanlokkelijker dan het andere. Een late voorjaarsmarathon en dan mikken naar Marrakesh Jan2009. Of, nu al Barcelona doen in maart 2008 en dan doortrainen om in het najaar dan weer Eindhoven te doen. Of Venetie gewoon vervangen door Berlijn, ook een supersnel parcours,enzovoort enzovoort. Later gingen de gedachten dan naar de tijden die ik moet lopen om een bepaalde eindtijd te halen. Die zitten ondertussen echt in mijn kop gegrift! :) 4.35 om 3u15 te lopen en juist onder de 4.15 is nodig om de 3 uur grens te doorbreken. Oh ja, als er snelheidsduivels 4min/km zouden kunnen aanhouden halen ze de 2u50. Het is maar dat je het weet hé. Cool

En dan ben je thuis voor je het weet en merk je aan je totaaltijd dat je rond de 5.35 hebt gelopen en dat zo 11km lang. Dat was nu ook niet de bedoeling. Ik kan niet zeggen dat ik naar het einde toe helemaal niets voelde, maar ik denk dat het een gezonde stijfheid is. Daarom ook dat ik nu voorzichtig optimistisch ben. Volgende week ga ik me ook nog beperken tot duurloopjes, eventueel zal ik wel eens een lange versnelling inlassen om te voelen hoe het gaat. Maar ook die zullen langzaam zijn want forceren is nu uit den boze, alhoewel met die superschoentjes aan is het moeilijk om me te beheersen. ;). Daarna zal ik kijken hoe de coach me terug in een schema kan laten stappen.

De rest van vandaag ga ik me lekker lui gedragen. Tv kijken, internetten, ook wel wat koken en samen met mijn vrouw iets gaan drinken even verderop in het Brughuis. De perfecte zondag dus. Smile

Gert

13:07 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Venetië wat een luxeprobleem hé, zo even kiezen welke marathon je zo graag zou doen ;-) Venetië zal bij ons enkel lukken als ik een lief geldsch...end ezeltje vindt, vrees ik ;-) Kasseien zijn trouwens ook niet mijn favoriete parcours, dus ga ik ook nog wat alternatieven bekijken. Keulen zou ook ferm de moeite zijn!
Geniet van je Leuzzeke of ander lekker biertje in het Brughuis!!

Gepost door: Ruthje | 18-11-07

perfect Een perfecte zondag inderdaad eerst zalig lopen en dan lekker luieren! Ik hoop voor jou dat je voorgoed van die blessure verlost bent. Bij ons zal het ook eerder Berlijn worden dan Venetië; niet wegens kasseien, wel wegens gebrek aan lottowinst!

Gepost door: Julie | 18-11-07

herkenbaar dat rekenen onderweg .. typisch mannelijk denk ik. Veel succes met je keuze, ze zijn allemaal het lopen waard, niet !

Gepost door: bob | 18-11-07

mannelijk... rekenen onderweg... mannelijk
ongelofelijk moeten inhouden om de andere loper niet in te halen... mannelijk...
verdorie... dan begin ik nu wel heel erg aan mezelf te twijfelen hoor :-S

Gepost door: Tinne | 18-11-07

Herstel!! Je herstel gaat blijkbaar heel vlot.
Houden zo!!!!

PS. De marathon van Venetië wordt die nie onder water gelopen??:)

cisse

Gepost door: Cisse | 19-11-07

Altijd leuk om zo over de marathons na te denken en volgens mij kom je er wel uit voor volgend jaar!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 20-11-07

Geen verkeerd knoppeke deze keer zo te zien ,flinke jongen !!

Gepost door: katrien | 20-11-07

De commentaren zijn gesloten.