12-11-07

@ Peggy :)

Effe snel antwoorden want eigenlijk ben ik aan het werken.

Na de marathon heb ik het schema gevolgd van 2 weken rust met daarin maximum 2 korte, trage duurloopjes, zoals je had opgegeven dus. De eerste week heb ik er eigenlijk maar 1 gedaan.
Maar ik vrees dat ik het toch zelf heb verprutst door die te snelle versnellingen, onbewust omdat ik vanwege de donkerte de Polar niet kon lezen, zo snel te doen. De meesten tussen de 18 en de 20sec. Dat zag ik dus pas achteraf als ik de training op de PC zette. Dat heeft me genekt.
Deze morgen ben ik nog naar kiné geweest. Spinnen mag, als ik maar niet in het rood ga, en dat is dus zeer moeilijk, anders stapelt het melkzuur zich op in de spieren en dat is te vermijden. Pijn is uiteraard ook uit den boze tijdens de spinning. Dus zal het waarschijnlijk alleen vanavond 1 uurtje spinnen worden, mijn vaste afspraak, en de rest van de week rustig op de fiets. Zaterdag ga ik dan terug proberen. Als het dan nog niet lukt ga ik naar de sportarts om te kijken dat het toch geen scheurtje is. De kiné, die gespecialiseerd is in sportblessures, denkt dat het een verrekking is. Maar wees gerust Peggy :) , ik laat dit volledig genezen alvorens de training terug op te pakken. Ik laat je dit zeker weten hoe ik dan het beste terug in het schema kan stappen.

Wat de toekomst betreft had ik je laten weten dat ik in 2008 maar 1 marathon ga lopen. Dit om nu eerst te investeren in mijn weerstand en basissnelheid. Daar blijf ik aan vasthouden. En dat wordt dus Venetië. Ook en vooral omdat de vrouw en de vrienden al lang spreken om daar eens wat dagen door te brengen. Het nuttige aan het aangename koppelen doen we dus. :)

Als ik terug inorde ben en op schema zit ga ik wel proberen om er een loopdag bij te doen zodanig dat ik de spinning op maandag kan laten varen en ik aan 6 loopdagen/week kom. Vanaf 2009 ga ik dan ook zeer waarschijnlijk over op 2 marathons/jaar.

Btw, de ploeg voor de aflossingsmarathon in Terneuzen gaat niet door wegens te weinig ploegmakkers. Eigenlijk was ik alleen met Herman. Spijtig, maar omwille van de kwetsuur was dit toch al twijfelachtig.  

Btw2: mijn vrouw telt al af tot ik terug kan lopen. Ik loop thuis dan ook geweldig chagrijnerig rond! Schreeuwen

Gert

11:12 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Alee duimen voor uw vrouw dat het snel beter gaat. Succes.

Gepost door: yves | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.