10-11-07

Gefrustreerd!!! Maar toch ook iets leuks (update)

Na 2 dagen rust, 1 kiné sessie en 2 uur sauna en turks stoombad probeerde ik vanmorgen de training van morgen af te werken, 15Km aan 5.45. De training van vandaag was te pittig om mee te starten. 

Kilometer 1 perfect aan 5.45, hartslagen perfect laag, alles ok. Kilometer 2: aan 5.27, hartslagen perfect laag, altijd maar in houden om niet sneller te lopen, beetje stijfheid in de bil. Kilometer 3 aan  5.37, hartslagen nog steeds perfect laag, pijn aan de bil is nadrukkelijker aanwezig. Kilometer 3.5: training gestaakt, pijn volledig terug. Hartslag op het moment van stoppen 118. 2 kilometer tot thuis gewandeld en nog een 30 minuten op de fitnessfiets gezeten thuis.

En nu? Zeer zwaar gefrustreerd omwille van de kwetsuur. Ik heb besloten om al zeker een ganse week te rusten, elke dag kiné en 4 dagen spinning, soms 2 uur na elkaar, dit om de conditie op peil te houden. Volgende week zaterdag probeer ik terug met een rustig duurloopje.

Bon, ik ga naar 't stad de verjaardagscado voor mijn vrouw kopen. Deze avond gaan we met z'n allen eten in de Wok in Keerbergen. Ze verjaart wel pas volgende zaterdag maar dan konden de kinderen niet mee.

Het blogje ga ik deze week waarschijnlijk wel toe laten omdat ik toch niet kan lopen en dat stoort me mateloos!!!!

Gert 

Vermits ik nu toch wat extra tijd had heb ik ook nog even goed gesurfd deze namiddag en een beslissing genomen welke marathon ik in het najaar van 2008 ga lopen. Het is deze geworden. Marathon najaar 2008. Mijn vrouw en onze beste vrienden vinden dit super. Wij gaan daar dan ook een super lang weekend van maken!

14:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

balen! da's balen Gert, 'k duim voor je dat dat weekje rust voldoende is voor dit te laten herstellen. Geniet van de Wok, altijd heerlijk lekker eten ginder!!

Gepost door: Ruthje | 10-11-07

La bella Italia! Tutti belli (of zo iets) Wat ontzettend mooi dat je voor gekozen hebt voor Venetië! Lijkt me prachtig om in die periode daar te lopen.
Nog even terugkomend op de pijn....grrrr! Ik hoop dat je na een hele week rust en veel kiné er van af bent. Zou je met de Spinning die spieren niet gebruiken?
Fijne (pré)verjaardag bij de Wok...smakelijk eten daar.

Gepost door: Petra | 10-11-07

@Petra Normaal heb ik geen last tijdens de spinning, indien wel, hou ik natuurlijk direct op.

Gepost door: Gert | 10-11-07

balen zeg, maar rust en het komt goed. en prachtige marathon in het verschiet1

Gepost door: martine | 10-11-07

kop op Kop op Gert, het komt wel weer goed. Een hele week rust is denk ik beter dan telkens een paar dagen rusten en weer proberen, zo gaat het langer duren. Proficiat aan je vrouwtje en eet smakelijk. Marathon van Venetië? Misschien zien we elkaar daar, als ons grote doel meevalt zouden Ruth en ik in het najaar ong een Marathon willen doen en tussen de mogelijkheden zitten Berlijn en Venetië (New York ook, maar ja, dan moeten we eerst de lotto winnen).

Gepost door: Julie | 11-11-07

een weekje rust zal goed doen, al is het verre van plezant !
Enne? geeft de wok gesmaakt ?
Uw is jarig de 17 de en een schorpioen ! Awel ik ook :-) :-)
groetjes

Gepost door: Jetty | 11-11-07

blessure een paar vraagjes ?
Mag jij van je kini.. al lopen na 1 week rust ? Heb jij geen rustperiode voorgeschreven gekregen met eventuele oefenngen die je tjhuis kan doen ? En mag je aan spinning doen , terwijl je gekwetst bent in de bil ? Heb je ook al ééns naar een sportarts geweest , want die weten meestal veel meer en verwijzen je dan door naar de juiste behandeling . Je spieren hebben na een marathon voldoende rust nodig om te herstellen , ook al voelen ze goed aan . Hoe meer marathons je loopt hoe minder lang deze periodes zullen zijn , omdat je spieren er minder gaan onder lijden . Ik had de meesten 2 weken aangeraden en dan ook pas de schema's terug begonnen . Hoe lang heb jij gerust ?
je marathon i venetie ziet er zeer mooi uit. Je gaat daar weer vlammen . Eentijd van 3.15 u moet; mogelijk zijn . en zelfs sneller ook . Laat je nu niet denkekn dat hoe langer ik nu rust oe minder kans ik daarop maak . Rust nu gert en zonder spinning ....Niks doen tot je het advies van een sportarts krijgt met eventuezle foto's erbij . Je zal dan aan een herstel beginnen enniet aan een weerkerende herval periode !! Maar ik ben geen dokter en voel niet wat jij voeld , maar kan je enkel raad geven !! jij beslist natuurlijk wat goed voor je is !
je coach mario !!!

Gepost door: peggy | 12-11-07

verkeerde naam hieronder dat berichtje kwam wel van mario en niet van mijn vrouwke peggy!! om misverstanden te voorkomen !!
je coach mario

Gepost door: mario | 12-11-07

Veel succes met die marathon. Dat wordt ongetwijfeld een leuke reis.

Gepost door: yves | 12-11-07

Venetië wie weet wel een miniweblogloop daar volgend najaar! ;-)

Gepost door: Ruthje | 12-11-07

venetie Ik kwam heel toevallig op deze blog terecht omdat ik ook dit jaar de ambitie heb om de marathon van Venetie te lopen.Dit is mijn eerste marathon en ben in volle voorbereiding bezig om mijn niveau natuurlijk.Heb je al iets concreet geboekt voor deze marathon?

Gepost door: vic | 23-03-08

De commentaren zijn gesloten.