31-10-07

Zware training

Na de training van vanavond weet ik weer dat er nog veel werk aan de winkel is wil ik ooit mijn doelen bereiken. Het was dan ook het soort training waar ik het meest tegenop zie. Zeer waarschijnlijk omdat ik het ook zo zwaar vind.  Nochtans, het was "maar" 7km, maar wel aan een stevig tempo van 4.45. Niet dat ik het niet heb afgewerkt hoor, wel integendeel, op 1 na waren de kilometers allemaal rond de 4.30 zelfs. Maar zulke trainingen kosten me echt veel kracht. Trager lopen was dan ook weer moeilijk omdat ik dan soms te veel het tempo liet slabakken. Spijtig genoeg liet die verdomde hartslagmeter me weer eens in de steek en heb ik er dus absoluut geen idee van hoe hoog de hartslagen gingen. In het rood ben ik zeker gegaan, dat voelde ik, maar hoelang en hoe hoog weet ik dus niet. Dit stoort me dus mateloos, in zoverre dat ik al even met de gedachte speel om die toch wel heel dure Polar RS400 buiten te smijten en die Garmin eens onder de loep te nemen. Een andere reden is dat vandaag de uitslagen van mijn lactaattest in de bus staken. Ik moet dit nog eens goed door lezen want daar staat soms serieus wat Chinees op. Waarschijnlijk ga ik de sportarts ook nog even bellen. Wat ik eruit opmaak na een eerste lezing is dat mijn anaerobedrempel, het overslagpunt dus, op 162 ligt en mijn VoMax 46.2 is. Vraag me niet of dit nu goed of slecht is, maar wat ik wel weet is dat ik snel heb moeten afkloppen tijdens de test omdat ik geen lucht kreeg in dat zuurstofmasker. Maar het resultaat zal toch wel heel erg bij de waarheid liggen hoor. Maar nu ik eindelijk nog beter op hartslag kan lopen, heeft de hartslagmeter al een paar trainingen zware kuren!

Conclusie: zeer stevig getraind vandaag maar ik weet best dat dit een absolute vereiste is om vooruitgang te boeken. En ah, na zowat 1.5 minuut was de hartslag al terug onder 100. Dus we klagen niet.  Smile

Gert

21:43 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Toch ook nog eens iets over het lopen.

Maandag ondervond ik weer maar eens wat een groot man onze coach toch is. Er stak een lekker lang loopschema in de email dat tot einde feb2008 gaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even met mijn ogen knipperde toen ik sommige trainingen zag staan! Verbaasd Ik zei al tegen mijn vrouw, ofwel word ik volgend jaar wereldkampioen M45 op de marathon, ofwel ben je een rijke weduwe.  Ze koos gelukkig voor het eerste. Smile Alle gekheid op een stokje, ik heb er enorm zin en ga er volle balk tegenaan gaan. Te beginnen met...gisteren maandag.

Er stond, voor mij dan toch, een gemakkelijke training op het schema. 3 Km in -en uitlopen met tussenin 2x (7 x 100m à 23sec dacht ik) met telkens 200m uitlopen en 1km joggen na de eerste reeks van 100-jes. Ik was optijd naar huis gegaan van het werk om toch nog wat daglicht mee te pikken op de training. Hoe moet ik anders in het donker weten hoe snel ik loop tijdens die 100-jes? Thuisgekomen snel de lange loopbroek aan getrokken, fluoriserend regenjas en een halve verlichte kerstboom aan beide armen om toch maar niet overhoop te worden gereden, en de Polar rond de pols. Vermits het totaal van de training zowat dik 11km was, besloot ik mijn grote ronde te nemen en ondertussen die versnellingen te lopen. Uiteraard begon het sneller te donkeren als ik dacht. Na de 3km inlopen was het al zover. ik was al blij dat de Polar niet haperde en telkens lekker piepte als de versnelling moest starten en eindigen. Ik had geen idee hoe snel ik liep tijdens die 100-jes. Ik besloot dan maar lekker door te gaan, zonder echt 100%  te spurten uiteraard. En het liep super. De 200m na de versnellingen heb ik telkens zonder problemen kunnen joggen, niet stappen dus. De 2de reeks ging zowaar nog vlotter had ik de indruk. Maar tijdens het 3km uitlopen kwam de aap uit de mouw. Ik was helemaal vergeten dat ik na km 9 zowat een kilometer door een dreef en langs het natuurpark "Het Mechels Broek" loop. Verlichting op die plaatsen: Nihil!!! Ondergrond in de dreef: grote plassen met een beetje aarde tussenin. Maar ik had weer geluk (dacht ik). Ik was nog geen 10 meter in de dreef toen er ook een auto indraaide achter mij. Waarschijnlijk een plaatselijke bewoner vermits de dreef plaatselijk verkeer is. En die vriendelijke man/vrouw bleef op een afstand achter mij rijden zodanig dat de hele dreef voor mij lekker belicht werd.  Ik kon tussen de plassen doorlopen tot ik plots begreep waarom die auto mij niet voorbij reed! Naast mij dook eensklaps een grote, loslopende labrador op! Ik dacht dat ik ter plaatse een hartaanval kreeg! Ik weet nu ook wel dat dit normaal gezien lieve honden zijn, maar je weet maar nooit. Dus ik was er echt niet gerust in. Als klap op de vuurpijl kon de auto dan toch de hond voorbijrijden en belandde ik in het pikke donker met in de buurt die hond en ik kon me niet verstoppen met die flikkerende kerstboom aan mijn armen. Toen de hond voor de derde keer vlak naast mij kan heb ik even goed met de voeten gestamp en hij stormde...weg, oef! Maar nog was het leed niet geleden.

Komende uit de dreef en een klein stukje bos, ik weet nog steeds niet hoe ik daaruit ben gesukkeld zonder tegen een boom op te knallen, kwam ik terug op het asvalt nu langs Het Mechels Broek, maar dus nog steeds in het pikkedonker. Op dat stukje van zowat 500m is de weg 2maal afgesloten met "prikkeldraad" en moet je door een poortje lopen. Het eerste poortje is uiterst rechts. Dus, ik loop uiterst rechts tot ik vlak voor het poortje plots een enorme gestalte bijna vlak voor mij zie opdagen. Ik wijk direct uit naar links en zie dat de gestalte naar rechts wegspringt! Een paard verdomme!!!! Mijn tweede hartinfarct was een feit. Bon, maar alle "leuke" dingen bestaan uit 3 blijkbaar.

Ik nader het tweede poortje maar zie uiteraard niet hoe dicht erbij ik ben. Ik loop al zo goed mogelijk langs links. Jawel, het 2de poortje is links van de weg. Maar blijkbaar was ik toch al ietsje dichter dan ik vermoedde en loop ik dus gewoon los tegen de draad aan. Gevolg bijna met mijn smikkel tegen de grond, ik kon me nog juist rechthouden. Gelukkig was ik blijkbaar niet de eerste die hier was voorbijgelopen want de prikkeldraad lag al zo goed als helemaal tegen de grond. Dus er was geen schade aan het scheenbeen! En toen, toen was er licht! Smile

Sinds gisteren haat ik het dus nog meer om in het donker alleen te trainen. Je ziet niet hoe snel je loopt en de dieren staan me constant naar het leven! KnipoogDonderdag ga ik toch eens naar de atletiekclub lopen om te zien dat ik kan aansluiten bij een groep die zowat hetzelfde trainen. Donderdag staat er toch maar een 10km duurloopje op het programma.

Voor ik het vergeet, de cijfertjes. Ik durf ze hier eerlijk gezegd niet zetten. Die 100-jes waren echt schandalig snel.  Mario vermoordt me als hij dat leest. Laat het ons erop houden dat er zowat 10 van de 14...onder de 20sec/100m waren. Maar ja, het is allemaal de schuld van het donkere weer buiten!! Cool

 

Tot schrijfs

Gert

09:17 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-10-07

Korte werkweek

Ben ik blij dat ik maar 3 dagjes moet werken deze week. Vrijdag een dagje bijgepland en zoedoende een lang weekend. Donderdag komt de oudste met zijn vriendin en mijn ouders hier bij ons thuis pannekoeken eten. Die 1 november traditie moeten we dringend terug opwaarderen hebben we eerder deze week beslist. Ik ben de bakker van dienst uiteraard. Iemand geïnteresseerd in een zeer lekker pannekoeken recept? Hier gaan we.

Men neme 1kg zelfrijzende bloem (of 1kg gewone bloem met 2 zakjes bakpoeder)en zift die in een grote kom. Een tip: neem ipv 1kg witte bloem, 500gr witte en 500gr licht grijze bloem. Minstens even lekker en nog veel gezonder ook. Doe hier 2 zakjes vanillesuiker en 6 tot 8 eetlepels suiker bij. Ik neem er maar 6 omdat je nadien de pannekoeken zo zoet maakt als je zelf wil in je bord.

Meng dit goed door elkaar en maak in het midden en kuiltje met een lepel. Daarin doe je 6 tot 8 eieren. Wederom kies je dit zelf. Hoe meer eieren, hoe zwaarder de pannekoek. Nu neem je 1L halvolle melk en roer dit goed door het deeg. Daarna roer je er nog 1L spuitwater onder.  Zorg ervoor dat je alle klontertjes goed hebt losgeroerd, en klaar is Kees. Dit recept is goed voor ongeveer 25 hele lekkere pannekoeken die je uiteraard naar eigen smaak opsmikkelt met suiker, siroop, confituur, choco, ijs,.... SMAKELIJK!

Oh ja, nog 1 tip: bak met olijfolie ipv boter! Wederom veel gezonder en dit bakt zoveel beter en mooier lichtbruin.

 Btw: Het spinnen was leuk vanavond. Cool

Gert

23:00 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-10-07

Rustig weekendje

En dus zeer weinig te melden. Zelfs de zoon moest niet voetballen wegens forfait van de tegenstander. Zaterdagavond wel genoten in Sclessin waar we met KV een onverwacht puntje konden meenemen. Voor de rest 2 lekkere trainingen gehad. De conditie is nog schitterend na toch bijna 2 weken rust. Het tempo van 5.30 gisteren, met 10 versnellingen van 20sec. ertussen en van 5.45 vandaag was telkens zeer moeilijk om te halen. Maar dan alleen omdat ik telkens te snel liep, dit zonder enig forceren. Morgen uurtje spinnen en volgende week eindelijk terug een volledige loopweek. Alleen spijtig dat we nu in het donker moeten trainen, zeker als het versnellingen zijn. Hoe moet ik dat doen als ik de snelheid niet kan aflezen op de Polar??

Ik ben wel benieuwd naar de resultaten van Ruthje en Mario in respectievelijk Dublin en Etteleur. 

22:36 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-10-07

1500km op goed 24u

Dat is wat ik dus achter de kiezen heb gehad met de auto van woensdag 18u t/m donderdag 23u. Echt pokke vermoeiend. Uiteraard lukt het slapen dan ook niet zo goed omdat ik zo overgecontreerd op die baan heb moeten letten als chauffeur. M.a.w. ik zit hier dus vrij loom achter mijn pc-ke mijn bokes te verorberen. Maar er is beterschap en veel leuks op komst! Namelijk vanavond lekkere fritten eten en er lag een emailtje in de bus van de coach met nu ook een schema vanaf morgen. Beide zeer lekker. Cool Dus straks een goed nachtje slapen en morgen kunnen we er eindelijk weer invliegen.

Nadat ik gisterenavond Philippe zijn blogje had gelezen heb ik me nog even vlug ingeschreven voor de Antwerp 10 Miles van volgend jaar. "Dwars door Brugge" was nog wat vroeg blijkbaar want daar vond ik nog niets van om in te schrijven. Maar eerst gaan we nog deelnemen aan de aflossingsmarathon in Terneuzen op 01 december dit jaar. Waarschijnlijk 2 rondjes van 5.2km zodat ik zoals Mario had opgedragen eens een 10KM wedstrijd kan lopen. Die 5KM wedstrijd ga ik waarschijnlijk niet doen. Ik vind niet direct iets leuks rond die tijd. Ik zal op training wel eens uitproberen hoe snel ik kan op 5km. Uiteraard is er dan geen tegenstander of competitie mee gemoeid, maar dat interesseert me toch matig tot niet.

De lactaat test ll woensdag is wel ok verlopen. De uitslag krijg ik waarschijnlijk volgende week toegestuurd. In ieder geval was de echografie van mijn hart helemaal in orde. Ik kan nog wel even mee zei de sportarts. ;)Ik moet wel zeggen dat mijn wijsvinger nog altijd blauw ziet van het bloedprikken. Blijkbaar heb ik niet veel bloed in mijn vingers en de begeleidende arts heeft zich zot geprikt en geduwd om daar toch maar voldoende uit te persen, en dat zo een 5-tal keer. Door dat masker ademen is ook niet simpel. Binnen de kortste tijd had ik een kurkdroge mond. Het lopen op zich was ook iets anders omdat men je vooral op een helling laat lopen, iets wat ik al maanden en maanden niet echt meer heb getraind, en dan de snelheid omhoog stuwt. Dus eigenlijk moet je relatief snel afkloppen terwijl je nog veel langer kan lopen. Maar bon, al bij al viel het best mee hoor. Dus nu wacht ik op de resultaten.

Voilà, mijn lunch zit erop. Tot 17u nog goed doorwerken en dan start het weekend eindelijk! En volgende week maar 3 dagjes werken, jippie! :)

Gert

12:44 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |