31-10-07

Zware training

Na de training van vanavond weet ik weer dat er nog veel werk aan de winkel is wil ik ooit mijn doelen bereiken. Het was dan ook het soort training waar ik het meest tegenop zie. Zeer waarschijnlijk omdat ik het ook zo zwaar vind.  Nochtans, het was "maar" 7km, maar wel aan een stevig tempo van 4.45. Niet dat ik het niet heb afgewerkt hoor, wel integendeel, op 1 na waren de kilometers allemaal rond de 4.30 zelfs. Maar zulke trainingen kosten me echt veel kracht. Trager lopen was dan ook weer moeilijk omdat ik dan soms te veel het tempo liet slabakken. Spijtig genoeg liet die verdomde hartslagmeter me weer eens in de steek en heb ik er dus absoluut geen idee van hoe hoog de hartslagen gingen. In het rood ben ik zeker gegaan, dat voelde ik, maar hoelang en hoe hoog weet ik dus niet. Dit stoort me dus mateloos, in zoverre dat ik al even met de gedachte speel om die toch wel heel dure Polar RS400 buiten te smijten en die Garmin eens onder de loep te nemen. Een andere reden is dat vandaag de uitslagen van mijn lactaattest in de bus staken. Ik moet dit nog eens goed door lezen want daar staat soms serieus wat Chinees op. Waarschijnlijk ga ik de sportarts ook nog even bellen. Wat ik eruit opmaak na een eerste lezing is dat mijn anaerobedrempel, het overslagpunt dus, op 162 ligt en mijn VoMax 46.2 is. Vraag me niet of dit nu goed of slecht is, maar wat ik wel weet is dat ik snel heb moeten afkloppen tijdens de test omdat ik geen lucht kreeg in dat zuurstofmasker. Maar het resultaat zal toch wel heel erg bij de waarheid liggen hoor. Maar nu ik eindelijk nog beter op hartslag kan lopen, heeft de hartslagmeter al een paar trainingen zware kuren!

Conclusie: zeer stevig getraind vandaag maar ik weet best dat dit een absolute vereiste is om vooruitgang te boeken. En ah, na zowat 1.5 minuut was de hartslag al terug onder 100. Dus we klagen niet.  Smile

Gert

21:43 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hoi gert,
T'is inderdaad erg dat de techniek je teleursteld! Ik heb verschillende vrienden met een rs200 en ik ken er geen enkele die storingsvrij loopt.
Zelf heb ik een suunto t6, en heb een t3 gehad en ik moet zeggen, die dingen zijn accuraat en hebben nog nooit gemankeerd! Als ik je een raad mag geven, bekijk dat eerst eens (voor t6), qua mogelijkheden, gebruiksgemak en voornamelijk accuracy doen die voor niks of niemand onder!
Enfin, veel success nog met je trainingen!

Gepost door: laurent | 31-10-07

Ik ben blij met mijn Garmin hoor ;-)
die is super , maar t'meiske kan niet mee :-)
Veel succes met uw trainingen , t'zal steeds beter en beter gaan !
gr

Gepost door: Jetty | 31-10-07

Dag Gert, alweer sterk bezig zie ik, na honden en paarden nu chineese uitslagen ! Ik loop niet te veel met garmin's en andere toestanden maar zal dit toch moeten doen wil ik aan jouw tijden geraken ! Veel succes verder en tot later ! Ik maak ook al weer plannen om volgend jaar nog enkele marathons te lopen dus wie weet zien we elkaar terug in een of anders startbox !

Gepost door: wim | 01-11-07

ja manneke dat is hier niet van de poes zo te zien ,straffe trainingen ,doe zo voort zou ik zeggen grtjes K

Gepost door: Katrien | 02-11-07

goe bezig manneke!!!
je coach

Gepost door: mario | 02-11-07

De commentaren zijn gesloten.