23-10-07

Pfff, ik wil lopen!

Ik ben het weinig lopen zo beu als koude pap, coach. Eigenlijk heb ik na Eindhoven nog maar 1 keer 5km gejogd, en dat was ll zondag. Gisteren heb ik dan wel 1 uurtje spinning gedaan, maar ik mis het lopen. De spinning viel trouwens een beetje tegen na 3 weken afwezigheid. Het klimmen ging nog perfect, maar het hoge dubbeltempo was soms heel moeilijk en ik moest echt diep gaan. Voor de marathon was dit een fluitje van een cent. Dus daar zie ik wat verval door die 3 weken geen spinning.

Morgen komt er hopelijk licht aan het einde van de loopstop. Ik ga in de namiddag eindelijk die lactaat looptest doen bij de sportartsen in het Imeldaziekenhuis hier in Bonheiden. Voor diegene die niet weten wat een lactaat test inhoud. Men plakt je eerst vol electroden, men zet je een zuurstofmasker op en dan maar lopen op de loopband. Tijdens de inspanning prikt men regelmatig bloed om te laten analyseren in het labo. Ondertussen verhoogt men stelselmatig de snelheid tot zolang je echt gaat verzuren. Op die manier kan men perfect bepalen waar je omslagpunt ligt tijdens het lopen. Tegelijkertijd neemt men ook een EKG (hart) en kijkt men eiwitten, vetten, enz na. M.a.w. je kan nadien veel gerichter gaan trainen op je hartslagen. Ook kan je dan natuurlijk eventueel vitaminen of die voeding gaan nemen die je te weinig zou hebben. Na de test worden de resultaten heel gedetailleerd bekeken en doorgepraat met de sportartsen. Ik ben eigenlijk wel zeer benieuwd naar de uitslag.

De grote ramp is dat ik nadien, zo rond 17u dus, nog met mijn medewerker en een andere collega naar Nantes moet rijden. Dat is zo ongeveer 700km!!! Dat betekent dus aankomen zo ongeveer rond 2u 's nachts, vlug slapen en donderdagmorgen vergadering om 11u. Donderdagmiddag dan zonder middageten rond 13u direct doorrijden naar de buurt van Amiens, dik 4uur bollen. Daar wederom een vergadering rond 17u van een 2-tal uur. Daarna nog naar huis rijden. Dat zal zowat middernacht worden voor ik terug thuis ben. Van zoiets ga je dus echt kapot hé! Dit is echt niet leuk en tegen mijn zin. Al maar goed dat men zoiets niet elke week moet doen.

Bon, terug naar het lopen. Als ik het schema van Mario bekijk denk ik toch dat er een kleine vergissing is. De coach heeft hij me geen 2 weken recup gegeven, maar eigenlijk bijna 3. De eerste echte training staat pas op het schema voor zaterdag 3 November. Dat is echt te lang wachten zenne. Ik denk dat ik zaterdag en zondag gewoon licht ga lopen. Niks forceren hoor Mario, maar gewoon wat kilometers rustig afwerken. De zaterdag niet te lang maar ietske sneller en de zondag zeer traag maar wat meer kilometers. Volgende week plan ik ook gewoon wat korte duurloopjes op dinsdag en donderdag. Zaterdag pik ik dan aan bij het schema van Mario.

Tot schrijfs.

20:52 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier daar in Frankrijk.

Gepost door: yves | 24-10-07

Mooie tijd gelopen zeg en haast niet te geloven hoe snel, petje af hoor.
En balen dat je zoveel moet reisen nu, maar zometeen weer rust!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 24-10-07

De commentaren zijn gesloten.