15-10-07

Heb ik dit gedaan???

Ik zal maar ineens met de duur in huis vallen. Ik eindigde mijn tweede marathon ooit in 3u24'48" netto tijd. Nooit verhoopt, nooit verwacht en nog minder gedacht dat ik tot dit in staat was. En ik moet eerlijk zijn, ik was geen spatje moe na de aankomst, maar de benen konden niet sneller. Mijn verhaal.

In het startvak met 2 andere webbloggers besloten om de pacer, 1 slechts, van de 3u45, voor alle 3 ons doel, in het ook te houden en te kijken waar ons dit ging brengen. Mensen, jullie moeten mij excuseren, maar ik ben nooit goed geweest in namen. Ik geloof dat 1 van het Jan heet (Schokaert?). De andere had geen rood bloesje aan, maar ik ben zijn naam al vergeten.

In het startvak al direct ondervonden dat de hartslagmeter het gewoon niet deed, en dit is jammer genoeg zo gebleven tot kilometer 30, toen ik hem heb uitgedaan en aan mijn zoon heb gegeven. De kilometer teller deed het wel, alhoewel ik bij aankomst meer dan 2 kilometer te weinig had.

Bon, het startschot gaat en je weet hoe dat gaat. Het pak dicht op elkaar en zodoende verzeilden we al heel snel met ons 3-en achter de 3u30 pacer. Ik was van start gegaan om 3u45 te lopen, maar mijn strategie was om een tempo te vinden waar ik me goed voelde en niet moest forceren tot aan kilometer 30. En als dat sneller was dan 3u45, dan was dat maar zo. Ik denk dat Jan de eerste was die zich liet afzakken en de andere webblogger ben ik gewoon uit het ook verloren omdat ik helemaal links was gaan lopen. Ik had dat namelijk met mijn zoon afgesproken voor de bevoorrading.

Aan de bevoorrading van km5 gebeurde er dan iets wat mijn koers helemaal veranderde. De pacer van de 3u30 kon vlak voor mijn neus niet direct een bekertje grijpen en moest stappen, zelfs even stoppen. Heel de groep die hem volgde liep plots voor hem, ik inbegrepen. Iedereen maar rondkijken en sommigen hieden in omdat de pacer echt ver achter lag. Ik besloot om mijn koers verder te zetten en mijn eigen tempo te blijven lopen zonder te forceren. Ik dacht, zolang ik de 3u30 achter mij houd, moet ik me geen zorgen maken voor de 3u45. En het ging goed, neen, zeer goed! Halverwege 1u41.13, geen pacers te zien.

En dat kwam km30. De benen begonnen de eerste tekenen van vermoeidheid te vertonen. Ik heb dan het tempo een kilomtertje of 2 denk wat laten zakken tot zowat 5.10-5.15. Maar op karakter en positief denkende ging ik terug naar die 5.00. En de kilometers vlogen en vlogen, kwam km35. Tussentijd 2u50 en nog wat extra seconden. Ik dacht bij mezelf, als ik daar 7x5min bijdoe ga ik iets lopen wat ik niet voor mogelijk achtte, nl 3u25. Ondanks de meer en meer vermoeide bovenbenen, conditie was nog steeds top, komt dan mijn karakter boven. Ik zei bij mezelf, Gert, dat geef je nooit meer af! En zo gebeurde. Verstand op 0 en gewoon doorgaan. Het ene lijk na het andere raapte ik op, verschrikkelijk wat je dan soms ziet. Ik denk dat er mij nog 1, max 2 personen zijn voorbijgelopen na km32.

Nog 2km, en ik kom terug in de binnenstad en de massa! De adrenalie en het geluk stroomde door mijn lichaam. Ik zou het gaan halen! En dan die klok, 3u25.42brutto, wat later 3u24.48 netto blijkt te zijn op de site van marathon Eindhoven. Schitterend! 38 minuten sneller dan mijn eerste marathon toen ik 4 jaar jonger was. Ik ben SUPERGELUKKIG!

Rafke liefste zoon, zonder jouw bevoorrading onderweg zou ik dit nooit hebben gekunnen. Want drinken van die bekertjes is echt kut! Gevloek van de voetgangers als hij overal tussen fietste op het voetpad, de organisatoren die hem regelmatig deden halthouden, de fietstas met alle drank en gel en snacks die iets na halverwege kapot op de grond smakte, niets kon hem tegenhouden! Hij zou en moest zijn papa volgen en van drank voorzien! Je bent een superkerel!Ik zie je graag!

Ria mijn vrouwke, dagen, weken, maanden heb ik je alleen gelaten met het avondeten want ik moest eerst trainen. Kilo's was en strijk heb je voor mij gedaan zodat ik toch maar mijn loopgerief had optijd. Ik ging vroeger slapen 's avonds de laatste 2 weken want ik moest goed rusten voor de marathon. En die laatste week heb je alle dagen die dingen gekookt die ik nodig had om toch maar de juiste voeding te hebben! Prachtig en zo lief. Ook jij heel erg bedankt en een dikke kus. Dit maak ik zeker goed met je.

Mario, ik heb je al een paar keer bedankt en ik ga het nog eens doen! Dit is ook jou resultaat. Zonder jou fijne schema's was dit niet gelukt; Je mag er donder op zeggen dat je van mij nog niet vanaf bent. Smile. Want ik wil vooruit en beter en sneller worden.Maar ik heb tijd, veel tijd. Ik hoop je snel nog eens terug te zien, de hele groep trouwens!

Alle Webblog lopers, hopelijk zien we elkaar snel terug. Maar nu eerst 2 weken recupereren. Daarna stilletjes terug opbouwen.

Een zielsgelukkige,

Gert

 

 

00:13 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Proficiat Gert, wat een schitterende prestatie. Het contentement stroomt van je blog, en terecht. je hebt het goed gedaan in Eindhoven. En leuk dat je zoon heeft meegefietst!

Gepost door: Julie | 15-10-07

PROFICIAT!! wow Gert, wat een prestatie!! Je verslag is een plezier om lezen, zo veel geluk straalt ervan af! Geniet nog maar dagen en weken en maanden na van deze marathon!

Gepost door: Ruthje | 15-10-07

super Een superdikke proficiat Gert, prachtig gedaan, met de vermoeide benen toch nog het karakter hebben om door te bijten .. er gaan bij jou nog PR's sneuvelen. Leuk dat jullie erbij waren !!! Op naar de volgende.

Gepost door: Edith | 15-10-07

Topperdetop!! Gert!! Wat heb jij het fabuleus gedaan! Wat een geweldige tijd. Ontzettend gefeliciteerd. Hier heb je aal die tijd voor getraind...echt helemaal super.
Nu lekker nagenieten van je topprestatie! Een groot applaus voor jou!

Gepost door: Petra | 15-10-07

Knaltijd Gert. Toen ik je op km 39 zag langskomen besefte ik dat je een mega tijd ging neerzetten. Dikke proficiat.

Gepost door: yves | 15-10-07

bedankt!!! bedankt voor al je doorzetting en je karakter dat je bovengehaald hebt . Je zoon en je vrouw verdienen een echte pluim. Doe zo verder , en als je nog geen schema hebt , gewoon mailen , anders vergeet ik het mischien .
geniet nog maar wat verder ! je verdient het !!

Gepost door: mario | 15-10-07

Dit Dit is waar ik zondag in Amsterdam ook op hoop. Ik kan zeker niet aan je tijd tippen maar een onverhoopte superprestatie is altijd fantastisch!

Gepost door: Fré | 15-10-07

Zie je wel dat het goed is gekomen! Zie je wel dat het goed is gekomen! Die twijfels waren helemaal niet nodig. Wat een weergaloze prestatie! PROFICIAT!!!!!

Gepost door: M@urice | 15-10-07

Schitterend ! Heel knappe prestatie Gert !! Ik dacht wel dat je een stuk sneller dan die 3u45 ging lopen maar dit is nog straffer ! En is de volgende marathon pas in 2011 of ga je niet zolang wachten ? Alhoewel als je er in 2011 terug 38 min afprutst, dan zou ik toch nog wat wachten ;-)))

Gepost door: philippe | 15-10-07

Maar efkes een dikke 20 min. rapper dan je planning? Als dat niet knap is !!!!
Proficiat !! Gr

Gepost door: Jetty | 15-10-07

awel, da's super ! proficiat en een leuk verslag trouwens ! En nu geen 4 jaar wachten, elk jaar een 10 minuten er af is ook leuk ;)

Gepost door: jogginggirl | 15-10-07

EINDHOVEN Gert, ik was dus die andere loper in het startvak. Heel aangenaam om je te leren kennen en mijn bewondering voor je prestatie is enorm ! Hoe je ook je zoon en vrouw in de bloemetjes zet is klasse want inderdaad, de echtgenote heeft veel extra werk met onze loopgrillen. Hopelijk zien we elkaar nog eens op een of andere loop en nogmaals proficiat met je resultaat. Daar kan ik alleen ( nog ) maar van dromen. Groetjes vanwege wimdeolifant

Gepost door: wim | 15-10-07

Fantastisch... Bijna niet te geloven... een supertijd heb je daar neergezet, mede door jouw steunende familie!!
Je ging er als een pijl van door. Zeer goed gelopen hoor...
Bedankt voor jullie gezelschap en zeker tot nog eens.
Vele groeten,
Jan en Carine

Gepost door: Jan | 15-10-07

SUPER GROTE KLASSE !! ik ben al fan hoor :-))))) proficiat !!

Gepost door: katrien | 16-10-07

De commentaren zijn gesloten.