30-09-07

Dit had ik echt nodig!

Eventjes de blog gelaten voor wat hij was. Mijn dip zat echt diep.

Vrijdag heb ik genoten van een overheerlijke beenmassage en 2 uur sauna. Om het groot pak friet daarna niet te vergeten,  hemels.

Zaterdag had ik extra dagje rust gekregen van Mario, en het was nodig. In de namiddag echt genoten van mijne jongste die een superdagje had in zijn scholieren voetbalwedstrijd. Het team won 5-0 en alle assists waren van mijn zoon. Ook daarbuiten speelde hij zeer sterk. Hij straalde (de papa ook wel eigenlijk ;) )

Vandaag was het dan de Ekiden aflossingsmarathon in Brussel. Ik had daar zelf een ploegje bij elkaar gezocht onder wat kameraden supporters van KV Mechelen. Ikzelf was de vierde loper en moest een 10km afhaspelen. De exacte tijd van het team en van mezelf weet ik nog niet want de ing site geeft het nog niet aan. Maar ik had wel mijn Polar aan en kijk hieronder naar het resultaat. 1 Probleem, na 3 km hing mijn hartslag meter echt op mijn buik. Dus de hartslagen zijn niet correct. Na 3km had ik 161 gemiddeld. Mijn kilometertijden zouden uiteraard wel correct moeten zijn. Dit heb ik gelopen op het toch wel pittig en heuvelachtige parcours rond het koning Boudewijn stadion:

Km1: 4.35 Km2: 4.47 Km3: 4.48 Km4: 4.30 Km5: 4.48 Km6: 4.40 Km7: 4.49 Km8: 4.52 Km9: 4.33 Km10:4.46

Dat maakt dus gemiddeld rond 4.42! En eerlijk, op de toch wel pittige heuvels na heb ik het nooit lastig gehad. Heel eventjes had ik een klein dipje tussen km 7 een 8, dat zie je dan ook aan de tijden. Maar ik heb op geen moment geforceerd of ik ben nooit diep gegaan. Dik 1 minuut na de aankomst stond de hartslagmeter op ...91.

 Ondertussen (maandagmorgen) de uitslag bekeken, en wat ik dacht gisteren, blijkt nu correct te zijn. De Polar moet dringend gecalibreerd worden! Ik heb gelopen aan 4.31 gemiddeld. Nog zomaar eventjes 11 seconden per km sneller. Ons ploegje amateurs was 96ste van de bijna 500 ploegen die aankwamen. Onze laatste loper, een voetballer, liep zijn 7.195km zonder looptraining aan 3.48! ik heb hem al gezegd om onmiddelijk atletiek te gaan doen. Trouwens, de bijna ganse top van de Belgische atletiek was aanwezig in 1 of andere ploeg.

Ik moet jullie niet vertellen dat ik enorm opgelucht ben na de fikse dip deze week en evenzeer verbaasd ben dat ik dit nu al kan. Weet dat ik 2 Januari 2007, 98 kg woog en niets meer deed. Nu weeg ik 78 kg, ik loop 5 keer week en ga 1 keer spinnen. Ik ben echt fier op mezelf. Mijn vertrouwen heeft vandaag dan ook een enorme boost gekregen! Als ik een dagje heb zoals vandaag moet ik die 3u45 kunnen halen in Eindhoven, daar ga ik voor! Nu nog 2 weken goed trainen en goed rusten en slapen. Ik kijk er echt naar uit.

 Een blije, ondanks het slechte KV Mechelen daarjuist, Gert! Smile

22:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-09-07

Moet ik me zorgen maken?

Wat ik gisteren nog een weglachte als een beetje vermoeid, is vandaag echter wat erger geworden. Ik ben echt leeg en supermoe. De  training van vandaag 3 x 4km aan marathontempo en 3km in en uitlopen heb ik afgebroken na de 2 keer 4km. Ik haalde wel de tijd en met goede hartslagen, maar mijn lijf is op. Ik vond het verstandiger om te stoppen en te rusten.

Ik weet dat het zware trainen er bijna opzit, nog 1 week heftig, maar op deze manier kan ik in Eindhoven weinig gaan uitrichten. Ik heb Mario dan ook wat raad gevraagd hoe dit aan te pakken.

In ieder geval ga ik nu zondag 10km meelopen in de Ekiden aflossingsmarthon in Brussel. Ik heb onze ploeg zelf bij elkaar gezocht en kan als verantwoordelijke hier niet onderuit. Voor de geînteresserden, hier de link. http://www.sport.be/running/ing/2007/nl/

 Een ontmoedigde,

 Gert

21:34 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-09-07

Lactaat test en een vermoeid lichaam

Deze morgen eerst naar de kliniek geweest om een rx en een echo te laten nemen van mijn duim. Ik heb daar al sinds een maand een verdikking. Na 2u30 aanschuiven (grrrr) wist men mij te zeggen dat het waarschijnlijk litteken weefsel zou zijn van een vroegere ontsteking of wondje. Welk wondje of ontsteking? Soit, nog even met de huisarts bespreken en als het niet meer last oplevert blijft het zitten. Indien niet effe onder de microscoop en laten wegsnijden zeker?

De kiné had me aangeraden om eens een inspanningstest te doen in het ziekenhuis. Blijkbaar is Imelda hier in Bonheiden daar zeer goed voor uitgerust. Vermits Mario ll zondag ook even de lactaat test tersprake bracht en ikzelf daar ook al een tijdje mee in mijn hoofd zat, ik ben tenslotte al 45 jaar en train toch vrij stevig, heb ik besloten om deze lactaat test daar vast te leggen. Afspraak 4 oktober in de namiddag. Ik ben eens benieuwd wat dat gaat worden. Ik moest er wel voor zorgen om tot 2 dagen voor de test niet meer te verzuren. Dan zal ik mijn 12 x 1km van de dinsdag ervoor echt niet te snel mogen lopen. ;) En dat is maar goed ook.

De 8km daarstraks, het waren er eigenlijk maar 7.5, waren kwa snelheid wel ok, doch ik ben gewoon lichamelijk wat vermoeid. Dus het gevoel zat wel wat minder. Mijn vrouw fietste dan ook nog eens mee, dat betekent dus babbelen, en de training zat echt ingeprangt tussen het werk en de kiné, en je begrijp da het allemaal wat "half zen gat" was, zoals wij dat hier zo mooi kunnen zeggen.

Morgen wordt het dus ofwel een wisselloop van 25km of de zaterdag training. Dat hangt af of mijn medelopers voor de aflossingsmarathon van nu zondag in Brussel gaan bevestigen dat ze er gaan zijn. Daar ga ik een 10km lopen. Ik ga proberen om zeker niet te forceren maar ga uiteraard wel mijn best doen. Geen idee trouwens wat ik nu waard ben op een 10km. Ik ben wel eens benieuwd.

Gert

19:58 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-09-07

Nog 3 weken voor Eindhoven

Stilletjesaan komt 14/10 dichterbij. En eerlijk, na al die weken en maanden toch zeer intensieve training zit ik er eigenlijk wel op te wachten. Ik ben echt benieuwd waar ik ga eindigen. Met het wegvallen van mijn haas wegens kwetsuur, tast ik nu wel nog een beetje in het duister hoe ik het ga aanpakken. Ga ik de pacers van de 3u45 volgen, of loop ik mijn eigen koers en ga ik op het gevoel af? Ach, ik heb nog een kleine 3 weken om daar een beslissing in te nemen.

Gisteren dus 1 uurtje spinning. Uiteraard weer lekker diep gegaan, dat kan ik gewoon niet laten.

Vandaag dan stond een zeer pittige training op het programma. 10 x 1km aan 5min/km, toch 15 à 20 seconden sneller dan mijn vooropgestelde marathontempo. Ik ga de file hier niet posten omdat de polar de kilometers blijkbaar altijd in 2 stukken knipte. Maar grosso modo moet ik zeggen dat het wederom vrij goed liep. De meeste kilometers gingen aan 4.50min/km, met als uitschieter de laatste aan ...4.30. Die laatse was wel ervoor gedaan hoor, zonder te forceren. Dus telkens tussen de 5 à 15 seconden te snel. Het blijft moeilijk voor me om tijdens de snellere gedeeltes het correcte tempo te vinden. De hartslagen gedroegen zich ook zeer keurig tijdens de inspanning met gemiddeld rond de 143 en tijdens het joggen tussenin rond de 125, prachtig dus. 

Conclusie, de conditie zit wel goed denk ik. Nu nog heel blijven en vrij van ziekte, en laat Eindhoven dan maar komen. De kuit gedraagt zich trouwens prachtig. Heel soms nog een zeer lichte maar verwaarloosbare pijn. De kiné deze week en de sauna op vrijdag zouden me daar definitief moeten van verlossen.

Voilà, dat was het voor vandaag. Morgen een lichte 8km loslopen. Na de spinning en de training van vandaag een welgekomen rustige trainingsdag.

 Saluutjes

19:51 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-09-07

De weblog trainingsloop

Bon, als ik dan niet kan opvallen, zal ik het wel letterlijk doen, vallen dus. Cool. En natuurlijk zijn er dan jaloerse mensen die me natuurlijk willen na-apen, of toch bijna. :)

Dit terzijde, prachtige tocht en goede organisatie Mario. Zeer erg bedankt voor alles. Het was voor mij een eerste kennismaking met jullie allemaal en het is me zeker niet tegengevallen, wel integendeel. Als ik nu beloof om recht te blijven en geen andere lopers tegen de grond te knallen, mag ik dan nog mee?

Oh ja, ik zal het 1 van de volgende keren wel eens vertellen wat er mij vroeger is overkomen. Dan is de nieuwsgierigheid ook geblust. ;)

 Gert

21:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |