30-09-07

Dit had ik echt nodig!

Eventjes de blog gelaten voor wat hij was. Mijn dip zat echt diep.

Vrijdag heb ik genoten van een overheerlijke beenmassage en 2 uur sauna. Om het groot pak friet daarna niet te vergeten,  hemels.

Zaterdag had ik extra dagje rust gekregen van Mario, en het was nodig. In de namiddag echt genoten van mijne jongste die een superdagje had in zijn scholieren voetbalwedstrijd. Het team won 5-0 en alle assists waren van mijn zoon. Ook daarbuiten speelde hij zeer sterk. Hij straalde (de papa ook wel eigenlijk ;) )

Vandaag was het dan de Ekiden aflossingsmarathon in Brussel. Ik had daar zelf een ploegje bij elkaar gezocht onder wat kameraden supporters van KV Mechelen. Ikzelf was de vierde loper en moest een 10km afhaspelen. De exacte tijd van het team en van mezelf weet ik nog niet want de ing site geeft het nog niet aan. Maar ik had wel mijn Polar aan en kijk hieronder naar het resultaat. 1 Probleem, na 3 km hing mijn hartslag meter echt op mijn buik. Dus de hartslagen zijn niet correct. Na 3km had ik 161 gemiddeld. Mijn kilometertijden zouden uiteraard wel correct moeten zijn. Dit heb ik gelopen op het toch wel pittig en heuvelachtige parcours rond het koning Boudewijn stadion:

Km1: 4.35 Km2: 4.47 Km3: 4.48 Km4: 4.30 Km5: 4.48 Km6: 4.40 Km7: 4.49 Km8: 4.52 Km9: 4.33 Km10:4.46

Dat maakt dus gemiddeld rond 4.42! En eerlijk, op de toch wel pittige heuvels na heb ik het nooit lastig gehad. Heel eventjes had ik een klein dipje tussen km 7 een 8, dat zie je dan ook aan de tijden. Maar ik heb op geen moment geforceerd of ik ben nooit diep gegaan. Dik 1 minuut na de aankomst stond de hartslagmeter op ...91.

 Ondertussen (maandagmorgen) de uitslag bekeken, en wat ik dacht gisteren, blijkt nu correct te zijn. De Polar moet dringend gecalibreerd worden! Ik heb gelopen aan 4.31 gemiddeld. Nog zomaar eventjes 11 seconden per km sneller. Ons ploegje amateurs was 96ste van de bijna 500 ploegen die aankwamen. Onze laatste loper, een voetballer, liep zijn 7.195km zonder looptraining aan 3.48! ik heb hem al gezegd om onmiddelijk atletiek te gaan doen. Trouwens, de bijna ganse top van de Belgische atletiek was aanwezig in 1 of andere ploeg.

Ik moet jullie niet vertellen dat ik enorm opgelucht ben na de fikse dip deze week en evenzeer verbaasd ben dat ik dit nu al kan. Weet dat ik 2 Januari 2007, 98 kg woog en niets meer deed. Nu weeg ik 78 kg, ik loop 5 keer week en ga 1 keer spinnen. Ik ben echt fier op mezelf. Mijn vertrouwen heeft vandaag dan ook een enorme boost gekregen! Als ik een dagje heb zoals vandaag moet ik die 3u45 kunnen halen in Eindhoven, daar ga ik voor! Nu nog 2 weken goed trainen en goed rusten en slapen. Ik kijk er echt naar uit.

 Een blije, ondanks het slechte KV Mechelen daarjuist, Gert! Smile

22:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

super! Super dat je er weer helemaal bij bent Gert! Zo'n dipje is normaal en maken we allemaal wel eens mee. De blog aan de kant dan en effe iets helemaal anders doen, kan echt deugd doen! Knap gelopen vandaag!

Gepost door: Julie | 30-09-07

De weken vlak voor de marathon is altijd moeilijk, het lijkt wel alsof alles extra naar voren komt.
Het is wel een goed teken en het geeft aan dat de vorm er is.
Het gaat helemaal goed komen, let maar op.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 30-09-07

Beter Goed dat het terug wat beter gaat, een oppepper is altijd meegenomen. Nog 2 weken en dan vliegen we erin. Het gaat je wel lukken.

Gepost door: Edith | 01-10-07

Puike prestatie Gert. Klaar voor Eindhoven zo te zien. Der zal wel een flink stuk van uw vorige tijd afgaan.

Gepost door: Yves | 01-10-07

Ben blij voor jou dat de "dip" verdwenen is ,zo te zien zelfs in top form ,je bent er klaar voor !

Gepost door: katrien | 01-10-07

Terug! Fijn dat je je weer beter voelt! Een middag met de kinderen is een goeie om positieve energie te krijgen.
Super goed zeg...4.31gemiddeld!

Gepost door: Petra | 02-10-07

Wat zo'n meevaller kan doen hé ! En in eindhoven ga jij der helemaal voor gaan hé ;-)
gr

Gepost door: jetty | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.