25-09-07

Nog 3 weken voor Eindhoven

Stilletjesaan komt 14/10 dichterbij. En eerlijk, na al die weken en maanden toch zeer intensieve training zit ik er eigenlijk wel op te wachten. Ik ben echt benieuwd waar ik ga eindigen. Met het wegvallen van mijn haas wegens kwetsuur, tast ik nu wel nog een beetje in het duister hoe ik het ga aanpakken. Ga ik de pacers van de 3u45 volgen, of loop ik mijn eigen koers en ga ik op het gevoel af? Ach, ik heb nog een kleine 3 weken om daar een beslissing in te nemen.

Gisteren dus 1 uurtje spinning. Uiteraard weer lekker diep gegaan, dat kan ik gewoon niet laten.

Vandaag dan stond een zeer pittige training op het programma. 10 x 1km aan 5min/km, toch 15 à 20 seconden sneller dan mijn vooropgestelde marathontempo. Ik ga de file hier niet posten omdat de polar de kilometers blijkbaar altijd in 2 stukken knipte. Maar grosso modo moet ik zeggen dat het wederom vrij goed liep. De meeste kilometers gingen aan 4.50min/km, met als uitschieter de laatste aan ...4.30. Die laatse was wel ervoor gedaan hoor, zonder te forceren. Dus telkens tussen de 5 à 15 seconden te snel. Het blijft moeilijk voor me om tijdens de snellere gedeeltes het correcte tempo te vinden. De hartslagen gedroegen zich ook zeer keurig tijdens de inspanning met gemiddeld rond de 143 en tijdens het joggen tussenin rond de 125, prachtig dus. 

Conclusie, de conditie zit wel goed denk ik. Nu nog heel blijven en vrij van ziekte, en laat Eindhoven dan maar komen. De kuit gedraagt zich trouwens prachtig. Heel soms nog een zeer lichte maar verwaarloosbare pijn. De kiné deze week en de sauna op vrijdag zouden me daar definitief moeten van verlossen.

Voilà, dat was het voor vandaag. Morgen een lichte 8km loslopen. Na de spinning en de training van vandaag een welgekomen rustige trainingsdag.

 Saluutjes

19:51 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

verkennen Hey Gert,

ik ben je blogje net eens komen verkennen!
Tof je zondag ontmoet te hebben, voor mij is het ook allemaal nieuw in blogjesland :-)
Tot in Eindhoven en goed verder trainen en jezelf goed verzorgen he!!!

Gepost door: Tinne | 25-09-07

Het juiste tempo Ik zit met hetzelfde probleem - het juiste tempo vinden op die snelle stukken is niet zo makkelijk hé. Je hartslag zit ook goed laag, nog 3 weekjes die goeie conditie vasthouden en dan alles geven in Eindhoven.

Gepost door: philippe | 26-09-07

Het juiste tempo Ik zit met hetzelfde probleem - het juiste tempo vinden op die snelle stukken is niet zo makkelijk hé. Je hartslag zit ook goed laag, nog 3 weekjes die goeie conditie vasthouden en dan alles geven in Eindhoven.

Gepost door: philippe | 26-09-07

HET BEGINT TE KRIEBBELEN ik begin er nacht merries van te krijgen , jij nog niet blijkbaar , je bent reeds klaar zie ik ,houden zo ;-))

Gepost door: katrien | 26-09-07

De commentaren zijn gesloten.