18-09-07

Kijken of het nu lukt met het bloggen.

Zondagavond had ik al eens een poging gedaan om de blog te updaten, maar om 1 of andere reden was ik alles kwijt. Bizar hoor. Tussen de Champions league wedstrijden in nog even proberen.

Vorige zaterdag weer erg genoten van mijn club, KV Mechelen. Alleen wordt het nu wel eens tijd dat we die verdiende overwinning gaan pakken anders geraken we daar onderaan niet weg. Maar als je na 85 minuten nog 0-2 achterstaat, mag je tevreden zijn dat je nog een punt haalt als er wordt afgefloten. Nu zaterdag in Zulte zal het weer niet simpel worden.

De trainingen van Mario lopen beter en beter. Alles prima afgewerkt zoals voorgeschreven. Dit tot en met vandaag de 4 x (5 x300m). En zoals al eerder gemeld heb ik echt geen problemen met versnellingen. Of toch wel, ik doe ze te snel omdat ik het tempo nog niet goed aanvoel. Ik ben ze gaan trainen in de plaatselijke atletiekclub hier in Bonheiden. Toeval wil dat er daar ook een groepje van een man of 4 Eindhoven gaat doen. Die waren 600-en aan het trainen.

Ondertussen is de vermoeidheid in de benen is weg. Dat is zeker te danken aan het fijne schema van Mario! Alleen speelt er nu een pijnlijke spier in de linkerkuit op. Vanaf vandaag laat ik daar frixies, of hoe schrijf je dat, door de kiné op uitvoeren. Anders vrees ik dat ik de marathon niet haal.  Maar op deze manier moet het lukken. Wat trainen betreft. Vandaag vertelde een collega marthonloopster, en een vrij goede met haar 3u.07, me het volgende. Een 3-tal weken voor de marathon moet zij van haar coach 10 x 800m lopen aan een tempo dat overeenkomt met de eindtijd van de marathon. Wat ik bedoel is het volgende. Als je voor een eindtijd van 3u gaat, moet je de 10 x 800m lopen aan 3 minuten. Ga je voor 3u30, moeten ze 3min30 zijn. Als je dat kan, zal je ook de vooropgestelde eindtijd halen. Zij zegt dat dit een wetenschappelijk bewezen test is. Heeft iemand daar al van gehoord?

Ik zal eens gaan slapen. Alleen, want de vrouw is met haar 2 zussen op zwier voor 2 dagen in  Aken. De dochter is op kot, en de oudste woont samen sinds 2 weken. Dat betekent dat ik lekker alleen thuis ben met de jongste. Daar gaan we samen eens lekker van profiteren se! Cool

Tot schrijfs, maar in ieder geval tot zondag in Mol.

Gert

23:11 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Maak je geen zorgen en de marathon gaat lukken.
En wel fijn om eens alleen thuis te zijn, maak er gebruik van ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 19-09-07

De commentaren zijn gesloten.