12-09-07

Had het even druk.

Eindelijk heb ik nog eens een kwartiertje tijd om mijn blog even bij te werken. Druk thuis en druk op het werk.

Zondag 22km vetloop. Ik heb mijn uiterse best gedaan coach om de 6.30 te halen, maar met ongeveer 6.10 gemiddeld heb ik het toch niet onaardig gedaan hé? Dat is in ieder geval al zowat 15 seconden trager dan voorheen in de lange duurlopen. Ik maak vorderingen. Spijtig genoeg nadien 2 pijnlijke kuiten,... Veel ijs gelegd, zelfmassage en flexiumgel gesmeerd. Gelukkig moest ik maandag ook niet lopen. Die dag is voorbehouden voor de spinning.

Dinsdag was de pijn zo goed als weg. De training was super leuk! Een eerste keer sinds zeker 15 jaar nog eens kortere afstanden getraind. Nu zulke training is echt mijn dada. In mijn eerste pistejaar als loper (scholier) liep ik toch 2.04 op de 800m en 2.49 op de km. Spijtig genoeg sloeg het puberen hard toe en bleef het bij 1 zomer en 2 winterseizoenen. Maar dinsdag dus. 3 Reeksen van 200-400-800-400-200 met 200m traag tussen de afstanden en 500m joggen tussen de reeksen en 2km in- en uitlopen. 25Sec voor de versnellingen komt denk ik omgerekend neer op 4.10/km. Ik heb spijtig genoeg weer te snel getraind. Ik heb het echt supermoeilijk om alleen met de Polar een tempo correct vast te houden wegens het constant checken van mijn snelheid. Ik vrees dat de snelheid eerder lag rond de 3.50 met pieken van 3.30(onbewust) en 3.00 (bewust tijdens de laatste 200m om eens te testen Cool ). Maar ik word hier dus niet echt moe van.

Daarstraks rustig loopje van 8km aan 5.40.  Vrouwtje fietste mee en al babbelend geen probleem hiermee gehad. Morgen 15km wisselloop. Ik zie er naar uit.

 

22:32 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Leuk als je niet alleen moet lopen , ge vliegt er nogal in deze week !!druk of niet !!!doe zo verder ...

Gepost door: katrien r | 13-09-07

Mooi mooi Er is dan toch nog iemand die graag die versnellingskes doet, 't is niet echt mijn ding maar 't moet om rapper te worden hé. Knap getraind trouwens. Onze trainingen lopen precies gelijk. Geniet van je wisselloop, ik ga dat ook doen.

Gepost door: philippe | 13-09-07

welkom Welkom in blogland. Goed aan het trainen zo te lezen. Trager lopen is zo een van die zaken in de voorbereiding van een marathon. Ik heb enkele jaren getraind om sneller te kunnen lopen en dan bleek het dat ik mijn lange duurlopen te snel liep. Dat heeft mij ook wat moeite gekost alvorens het mij lukte deze trager te lopen. Ik ben misschien een uitzondering maar ik hou enorm van intervaltrainingen, de leukste training van de week.

Gepost door: Dirk | 14-09-07

oppassen toch oppassen voor die te snelle versnellingen . Als dit al 15 jaar geleden is dat je zulke trainingen nog gedaan hebt ,,is dit nu echt de manier om zeer vlug gekwetst te geraken . Dus van mij mag je deze trainingen blijven doen hoor , maar bij het minste onraad van blessure doe je ze best niet . Ik pas graag je schema dan aan .
beter voorkomen dan genezen !!
luister altijd naar je lichaam !!!

Gepost door: mario | 16-09-07

Versnellingen Ik zal me gedragen Mario. ;) Je moet echt niets aanpassen.

Gepost door: Gert | 16-09-07

De commentaren zijn gesloten.