04-09-07

Waarom toch zo kort op je voorganger rijden?

Deze morgen stond ik op met het gevoel van: nu al? M.a.w. niet uitgeslapen. Spijtig genoeg is dit al enkele dagen aan de gang. In het weekend ook niet meer dan 5u/nacht, en dat is echt te weinig. En waar voel je dat eerst, juist, in je training. Zondag had ik al niet zo een lekker gevoel bij de 20km duurloop waar ik de laatste 3km er echt volledig doorzat en het tempo met zowat 20 seconden moest laten zakken.  Maar terug naar vandaag. 

Het verkeer naar Brussel (E19) viel mee om 7u. Dat was lekker meegenomen en om 7u30 was ik al aan de slag. Emails lezen ondertussen genietende van mijn dagelijks ontbijt, veel yoghurt, granen en een banaan aangevuld met 2 grote koppen koffie. Tijdens de middag en half uurtje in de Runnerworld gelezen en vermits er onverwachts een vergadering wegviel om 16u30 kon ik optijd vertekken. Leuk, want dan kon ik eerst mijn 10km loopje aan lage hartslagen afwerken en daarna nog samen met vrouw en 3 kinderen en de vriendin van de oudste eten. Normaal gezien lukt me dat niet omdat ik zelden voor 18u thuis ben en dan eerst ga trainen. Dan liggen ze dood van de honger zeggen ze. Eten in mond

Maar dat was zoals de titel van dit stukje al zei, buiten onze leuke weggebruikers gerekend.  Schreeuwen Een trucker die bij het invoegen zo kort achter mij reed dat hij in mijn achterste reed toen ik dan ook nog eens moest vertragen voor een voorganger. Niets ernstig buiten wat stevige krassen en een barst in het achterlicht. Maar omwille van het invullen van het ongevaldocument uiteraard direct een half uur kwijt. Dat maakt dat ik mijn training pas kon beginnen rond 18u45 en daarna alleen mijn slaatje met zalm kon verorberen. Dat had mijn vrouw wel heel lekker gemaakt moet ik zeggen.

 De training zelf was heel wisselend. Zeer goed en rustig begonnen om dan na 3km een dip van 2.5km te krijgen. En dan plots vond ik mijn ritme en begon ik te zweven. Bizar eigenlijk. Maar bon, bijna 11km afgewerkt aan 5'42"/km met een gem. hartslag van 130. Wetende dat ik zo weinig slaap heb gehad en vrij vermoeid aan de trainng begon ben ik daar best tevreden mee. Nu vlug gaan slapen om wat uitgerust te geraken om morgen fris als een hoentje te kunnen gaan werken en trainen. Tot morgen.

Gert

PS: in het weekend ga ik tijd zoeken om de blog te verfraaien.

23:00 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) altijd zijn er wel zo'n cowboys op de weg
gelukkig is het nog goed afgelopen
nog veel loopgenot
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-09-07

Welkom in de blogwereld Gert. En veel succes met je voorbereiding voor Eindhoven. Misschien zien we elkaar wel in Mol.

Gepost door: Yves | 05-09-07

Welkom Hey Gert, welkom bij de bloggersclub. En ook duchtig aan het trainen voor Eindhoven en je bent goed bezig zo te zien. Tot in Mol en tot in Eindhoven.

Gepost door: philippe | 05-09-07

Mol Dank je voor de reacties. Behoudens kwetsuren ga ik er zeker zijn in Mol en Eindhoven.

Gepost door: Gert | 05-09-07

De commentaren zijn gesloten.