02-09-07

Mijn doel

Zoals eerder geschreven ga ik deelnemen aan de marathon in Eindhoven op 14/10. Als training voor deze marathon gebruik ik het schema voor gevorden te vinden op de website van Runnersworld. Ook ben ik sinds gisteren in contact met coach Mario. Hij heeft me in ieder geval al de halve marathon uit mijn hoofd gepraat die ik normaal gezien vandaag ging lopen in Dreumel. Als vervanging heb ik daarstraks dan 20km op marathontempo gelopen. Tussen haakjes, de training liep niet zo lekker. 

 Eerst even terug naar 01-01-2007.

Na het klassieke familiefeest ging ik op de weegschaal staan. Verdikt, 98kg en dit voor 1m83. Een paar dagen eerder had ik ook al een minder leuk bericht gekregen van mijn huisarts --> Cholesterol veel te hoog.

Dan heb ik maar ineens drastische maatregels genomen: alle snoep overboord gekieperd, gezonde maaltijden en terug het lopen oppakken. Vooral dat laatste is voor mij eerder een beloning dan een straf vermits ik een echte sportfreak ben en dan ook mijn ganse leven sport heb beoefend, vooral lopen.

Met de leeftijd, 45jaar, komt dus blijkbaar ook het verstand. Want wat ik vroeger nooit goed deed, namelijk traag opbouwen, deed ik nu vrijwel perfect. Gevolg, veel zin in het lopen, geen kwetsuren en omdat ik mijn eetgewoontes ook positief had omgebogen, vlogen de kilo's eraf en werd de conditie met de dag beter. Omdat het zo lekker liep en ik altijd maar meer en verder liep, begon in mijn hoofd langzaam de ambitie weer te groeien. Tot ik voor mezelf in maart het besluit nam om voor de tweede keer in mijn leven een marathon te lopen, en wel dezelfde als 4 jaar terug, Eindhoven. Wat dus voor mij begon als gezondheidskuur is nu lichtelijk uit de hand gelopen. Ik ben wederom een gepassioneerd loper die bijna dagelijks zijn loopplunje aantrekt en zeer miniteus het trainingsschema volgt met dat ene doel, de marathon uitlopen tussen de 3u45 en de 4u.

 Morgen meer. Smile

  

 

20:15 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

veel blogplezier Hallo, ik wil je graag op deze eerste schooldag van het jaar welkom heten in het bloggenrijk en hoop dat je hier een fijne tijd
zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!


Gepost door: steffi | 03-09-07

De commentaren zijn gesloten.